Skocz do zawartości

Pogrubienie subfor - nieprzeczytane posty

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Po wgraniu nowego skina w subforach nie widać czy dodano w danym dziale nowy post czy też nie..

Wszystko jest jednym kolorem i nie wiadomo gdzie są przeczytane, a gdzie nieprzeczytane posty.. chyba wiecie o co mi chodzi ;P

Link: http://fotkownia.net/private/f0dd79d3ae48d9a4ea05ec0e30402d73.png

Pomóżcie. 

2.  Dało by sie zrobić tak, ze przy najechaniu na jakis dział (na str. głównej) znienia sie delikatnie odcien tego działu? Tak samo przy pisaniu w danym temacie  posty miały by na przemian inne odcienie. [PYTAM tylko czy jest taka możliwość :P jeśli tak to spokojnie - założę nowy temat.]

Edytowane przez WarninG
  • Manager
Opublikowano

Co to za mod od kolumn w subforach? Wiadomo, że kod HTML nie parsuje tych pogrubień (indykatorów nowej zawartości), więc trzeba go dodać.

Wszystko w boardIndexTemplate pewnie zrobisz, ale jak te kolumny tam zmodowałeś to nie wiem, a to też jest od tego zależne.

P.s. tylko ja mam wrażenie, że Ty nawet nie próbujesz nic zrobić samodzielnie, pogłówkować, pomyśleć, stracić czas, a dopiero zapytać o pomoc? Poza tym Ty nie chcesz pomocy, a odwalenia, bo jak tutaj cokolwiek napisać jak tylko tyle, że nawet palcem nie ruszyłeś by cokolwiek sprawdzić. Rzuciłeś temat i tyle.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Plik ipb_styles:

To:

table.ipb_table .subforums {
margin: 2px 0 3px 5px;
padding-left: 20px;
background: url({ style_images_url}/subforum_stem.png ) no-repeat left 4px;
}

Zamieniłem na to:

table.ipb_table ol.subforums {
        margin-top: 3px;
float: left; 
width: 50%;
    }

I pod tym dodałem:

table.ipb_table ol.subforums1 { 
width: 50%; 
    }

boardIndexTemplate:

to:

<ol class='subforums'>
                                                <foreach loop="subforums:$forum_data['subforums'] as $__id => $__data">
                                                    <if test="showSubForumsLit:|:$__data[3]"><li class='newposts'><else /><li></if><a href="{parse url="showforum={$__data[0]}" seotitle="{$__data[2]}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['go_to_forum']}'>{$__data[1]}</a></li>
                                                </foreach>
                                                </ol>

zamieniłem na to:

<ol class='subforums1'>
</ol>
<ol class='subforums'>

<if test="showSubForumsLit:|:$__data[3]"><li class='newposts'><else /><li></if><a href="{parse url="showforum={$__data[0]}" seotitle="{$__data[2]}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['go_to_forum']}'>{$__data[1]}</a></li>
</foreach>
</ol>

• Manager
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Interesujący Cię fragment wytłuściłem:

<if test="showSubForums:|:$forum_data['show_subforums'] AND count( $forum_data['subforums'] ) AND $forum_data['show_subforums']">
              <br />
              <ol class='ipsList_inline ipsType_small subforums' id='subforums_{$forum_data['id']}'>
                <if test="showSubForumsLit:|:$__data[3]"><li class='unread'><else /><li></if>
                 <a href="{parse url="showforum={$__data[0]}" seotitle="{$__data[2]}" template="showforum" base="public"}" title='{parse expression="IPSText::striptags( IPSText::htmlspecialchars($__data[1]) )"}'>{$__data[1]}</a><if test="isNotLast:|: empty($__data[4] )">,</if>
                </li>
               </foreach>
              </ol>
             </if>

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.