Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Nowe domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomala25
Opublikowano

Witam mam takie pytanko : w poprzednim moim temacie chciałem ominąć intro znajdujące się w głównym katalogu forum aby główna domena czyli globalfilm.com.pl wskazywała strone z forum a nie intro zaproponowano mi abym przeniósł wszystkie pliki z katalogu "forum" do głównego katalogu na ftp ,ja zastosowałem co innego to znaczy zmieniłem wpis w pliku index.html na taki

<html><head><meta http-equiv="Refresh" content="1; url=http://www.globalfilm.com.pl/forum/index.php" /></head><body></body></html>

i teraz po wklepaniu domeny globalfilm.com.pl od razu przekierowuje na globalfilm.com.pl/forum

I teraz najważniejsze posiadam jeszcze 3 domeny których chciał bym uzyć tylko zeby nie wskazywały adresu globalfilm.com.pl tylko własny index wiadomo chyba o co chodzi

Więc moje pytanko brzmi czy w tej sytuacji jest to możliwe ?????

• Manager
Opublikowano

Tzn. by po wejściu na domeny www.aaa.pl www.bbb.pl www.ccc.pl zawsze pojawiał się taki adres w forach? Np. linkach kategorii etc.? Jeśli tak to poniekąd jest pewny sposób, ale domeny muszą być kierowane do głównego katalogu forum -> bez żadnych forum/ etc. Mogę znaleźć opis tego sposobu, ale i tak by Cię czekała zmiana położenia forum na FTP.

Inaczej nie da rady - bo link do forum jest przecież wpisany na sztywno w plik conf_global.php. A w tym sposobie wykorzystuje się pewną zmienną serwerową w miejsce właśnie tego adresu w tym pliku.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po jakimś czasie postanowiłem powrócić do tego tematu bo jak na razie te domeny są bezużyteczne i nie indeksują sie wcale

Awracając do ostatniej wypopwiedzi DawPi to trapi mnie jedno pytanie przecież 2 miesiące temu do forum prowadziły 2 domeny i po wklepaniu ich ten adres pozostawał a nie zmieniał się w inny jak to było zrobione nie wiem bo nie rozmawiam juz tym gościem który to robił czyli właścicielem tej domeny .Jeszcze jedno jeśli faktycznie przeniósł bym wszystkie pliki do głównego katalogu to co się stanie z odnośnikami na forum czyli np grafikami itp czy mogę zostawić pliki w folderze /forum/aby grafiki np w skinie wyświetlały się prawidłowo ??????

• Manager
Opublikowano

Widocznie poustawiaj maskowane aliasy.

Wiesz, nie chcę być źle zrozumiany, ale nie możesz tworzyć forum na jednej domenie, a resztę po prostu przekierować? Ja tak robię i zdaje to egzamin.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.