wojtasn3 Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Witam, mój problem polega na tym, że nie wyświetlają mi się polskie znaki, wiem że takich tematów jest mnóstwo, lecz żaden mi nie pomógł. Po konwersji bazy danych z PHP by Przemo na IPB wystąpił ten właśnie błąd. W panelu IPB mam kodowanie ustawione na UTF-8, już w bazie SQL mam takie "kruczki". Jak temu zapobiec, bo forum jest nieczytelne? Forum ma 475 postów, więc ręczna robota nie wchodzi w grę. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam, wojtasn3
Manager DawPi Opublikowano 22 Maja 2013 Manager Opublikowano 22 Maja 2013 Pokaż polskie znaczki jak wyglądają w bazie danych IP.Board, jak na forum, a jak w bazie phpBB. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
wojtasn3 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) Na forum: Kodowanie UTF-8 Baza phpBB2: Kodowanie latin2 Baza IP.Board Kodowanie latin2 Do bazy danych w tym dniu nie mam dostępu, bo jakieś problemy techniczne są, ale taka sama sprawa jest jak na poprzednich zdjęciach. Dodam, że na forum przy tworzeniu nowego posta mogę pisać takie znaki jak ą,ę,ó, krzaczki są tylko w postach z phpbb. Edytowane 22 Maja 2013 przez wojtasn3
Manager DawPi Opublikowano 22 Maja 2013 Manager Opublikowano 22 Maja 2013 Tego próbowałeś: http://forum.invisionize.pl/tutorials/article/15-naprawa-wy%C5%9Bwietlania-polskich-znak%C3%B3w/ ? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
wojtasn3 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Opublikowano 22 Maja 2013 Przed chwilą zrobiłem jak kazałeś, ale zamiast krzaczków teraz wyświetlają się "?", obojętnie czy to ę czy ą itd. Dzięki, że próbujesz mi pomóc
Manager DawPi Opublikowano 22 Maja 2013 Manager Opublikowano 22 Maja 2013 Próbowałeś latin2, latin1? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Opublikowano 23 Maja 2013 Manager Opublikowano 23 Maja 2013 Przeglądając stronę z błędnym znakami i zmieniając kodowanie w przeglądarce - pomaga? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
wojtasn3 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Opublikowano 23 Maja 2013 Nie, na wszystkich komputerach jest tak samo.
Manager DawPi Opublikowano 23 Maja 2013 Manager Opublikowano 23 Maja 2013 Komputerach? Anyway - daj link do forum. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi