Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zainstalowałem sobie IP.Blog 1.4.2

Wszystko ok, z poziomu forum działa, instalacja przebiegła poprawnie. Wchodzac do acp też wszysko gra. Niestety nie mogę wejśc w sekcję Compoonents.

forum/admin/index.php?adsess=29d671dbc4f6dbec940a02394979f8f3&section=components

tak wygląda ścieżka. mam białe tło zamiast błędu.

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

zmień pozycję UMI w komponentach bo pewnie masz dużo komponentów i funkcja callback sprawia, że serwer nie wyrabia ze sprawdzenie aktualności wszystkich pozycji.

Nie rozumiem.możesz jaśniej. UNI? Universal Mod Installer? W jaki sposób zmienić pozycję :D

Wszedłem trochę od tytułu do komponentów. I z sekcji blogu nie działa:

Main

Trackbacks & Ping Services

Custimization

Docelowo sekcja kompnentów jest ustawiona chyba na Main stąd też nie wczytuje.

jak wgram oryginalny plik blog.php w sekcji components.acp to components działa, lecz nic z sekcji Blogu (białe tło i bład IPS driver error).

Edytowane przez Kacperex
Opublikowano

2.3.6

nie wiem może kiedyś gdzieś coś sknociłem i teraz to się ciagnie.

Nie bardzo rozumiem powiązanie UMI z IP.Blog. W UMI nie ma nic o IP blog, blogu nie instalowałem przez UMI. Wyłaczyłem callback. Jednak nadal to samo.

Może mam jakis skopany plik blog.php. Udostępniłby ktoś swój?

• Manager
Opublikowano

Ale wprowadzasz chaos straszny. Najpierw piszesz o niemożności wejścia w forum/admin/index.php?adsess=29d671dbc4f6dbec940a02394979f8f3&section=components czyli ogólnie w komponentym potem napomykasz, że wchodzisz od tyłu by potem pisać, że nie możesz wejść już w blogi. Wiesz, wg mnie to sam nie wiesz, co piszesz. :D

białe tło i bład IPS driver error).

Błąd na forum - IPS Driver Error , Nie wiesz co robić? Zajrzyj tutaj

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Bo zanim coś odpiszesz to kombinuje jak to sam ugryźc :D

Stąd też co rusz jestem dalej.

I występuje ten błąd tylko wtedy gdy wrzuce ORYGINALNy plik.

Dalteg trzymajmy się tego, że na pliku blog.php - z paczki IP blog nie moge wejśc wcale w komponenty po nacisnieciu ich z zakładki administracyjnej. Kiedy wpisze gotowy link do danego komponent (np. galeria) link mam z historii. To wtedy normalnie acp działa, prócz wymienionych w powyższym poście linijek. Któraś z nich jest docelowo ustawiona do otwerania componetów. I tego sie trzymajmy.

Po instalacji modyfikacji nie mogę wejśc w komponenty. Ktoś użyczy swego pliku blog.php

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.