Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W panelu admina mam ustawione forum na UTF-8. Spolszczenie też mam w UTF-8. Wszystkie tabele w bazie też UTF-8 ... Jednak zauważyłem, że IPB do bazy zapisuje "krzaczki", ale już dobrze odczytuje ... Prawdopodobnie IPB nie wykonuje zapytania "SET NAMES UTF8" ... Gdzie mogę to zapytanie dodać? I czy faktycznie dobrze rozumuję czy to wina jednak czegoś innego?

Opublikowano

Zrobiłem tak jak napisałeś i przy wchodzeniu na forum wyświetla się błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/admin/mmoscribe/public/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1627 Stack trace: #0 /home/admin/mmoscribe/public/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php(498): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/admin/mmoscribe/public/forum/admin/sources/base/ipsController.php(75): ipsRegistry::init() #2 /home/admin/mmoscribe/public/forum/admin/sources/base/ipsController.php(62): ipsController->init() #3 /home/admin/mmoscribe/public/forum/index.php(24): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/admin/mmoscribe/public/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1627

Opublikowano

A co to za linie? Dziwne, że wywala od tego błąd -> jesteś pewny, że jak usuniesz tę zmianę to jest OK?

Jak wywalę to jest OK. Te linie są odpowiedzialne za cache. Tyle razy to forum aktualizowałem najpierw z 2.x na bety IPB3 potem RC potem na final ... W końcu zrobię pewną sztuczkę, że zainstaluję na nowo całe forum i podmienię najważniejsze tabele ze starego forum. Zobaczymy czy będzie działać. Jak skończę to dam tutaj znać.

• Manager
Opublikowano

A powiedz mi - te krzaczki..... Wyświetla dobrze jak mniemam?

Powiem tak - tak to robi IP.Board. Sam nie wiem dlaczego, ale tak wyszło przy temacie napisanym przez Larga.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

sferis, ten set_names ogólnie nie działa :blink:

jeżeli użyjesz set_names i wpiszesz tam cokolwiek innego niż latin2, to wywala ten błąd który podałeś na forum ( ja mam identycznie, a nie robiłem upgrade, tylko czysta instalka 3.0 więc wątpię żeby po reinstalce to się zmieniło )

W bazie też mam krzaczki, ale forum wyświetla dobrze. Problem pojawia się z wyświetlaniem tylko w jednym miejscu - nadawca emaila w przypadku wysłania przez forum emaila do użytkownika (np. z kluczem aktywacyjnym)

A Tobie coś się źle wyświetla, czemu chcesz to zmieniać?

Edytowane przez Yanush
261-minizoom.jpg

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.