Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcąc zacząć tworzyć nową modyfikację do IP.Board 3.0.0 natknąłem się na problem związany z trybem Developer Mode. Po kolei co robię:

1. W pliku conf_global.php zmieniam stałą na 1 i dodaję wyświetlanie błędów ( display_errors )

2. Tworzę w cache/lang_cache katalog master_lang i do niego daję zawartość katalogu 1

3. Tworzę via ACP katalogi dla trybu Developer Mode i w cache/skin_cache katalog master_skin

4. Tworzę w katalogu public/skin_css katalog master_css i przenoszę treść css_1

Efekt? Nie zostaje pokazany header, zgłoszony błąd w IPS. W czym jest problem?

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Witaj,

ja w pliku cache/skin_cache/master_skin/skin_global.php

Nad:

{parse template="includeCSS" group="global" params="$css"}

Wstawiłem:

<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_styles.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_profile.css" />		
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_editor.css" />	
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_search.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_login_register.css" />	

I działa. :blink:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witam,

Nie, niestety to u mnie na localhost nie pomaga.

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

Witaj,

Mam master_skin i w nim pliki z wygenerowanej opcji w ACP ( Create Master PHP Templates Directory ) i master_css, który jest PUSTY! Na dodatek nie mogę zrobić IMPORT CSS i Template z ACP jak Matt sugeruję, bo sypie Exception, że katalog nie istnieje. A wg. ich kodu ( ścieżka: public/style_css/ ) znajdują się katalogi i master_css też. Masz inny pomysł?

Sypie Exception: DIR_NOT_EXISTS. Opis funkcji możesz sprawdzić w sources/classes/skins/skinCaching.php

PS. Obsługę serwera lokalnego dałem WampServer.

Pozdrawiam,

Largo

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Nie wiem o co tu biega, dalej to samo. Pliki mam na localhost, nie udostępnię Ci jak to wygląda i co to powoduje. Za chwilę zwariuje, a mi się na 90% wydaje, że to są błędy IPS. Pokazuje skin, ale bez header i footer. Pliki są w tych samych miejscach, a skrypt dalej w ACP sypie mi błędami, że katalog nie istnieje i wyjątkami, podam jeden z błędów.

<b>Fatal error</b>:  Uncaught exception 'Exception' with message 'NO_SUCH_DIR' in C:wampwwwadminsourcesclassesskinsskinCaching.php:812 Stack trace: #0 C:wampwwwadminapplicationscoremodules_admintemplatestools.php(402): skinCaching->rebuildMasterCSS('2') #1 C:wampwwwadminapplicationscoremodules_admintemplatestools.php(113): admin_core_templates_tools->_inDevMasterCSS() #2 C:wampwwwadminsourcesbaseipsController.php(289): admin_core_templates_tools->doExecute(Object(ipsRegistry)) #3 C:wampwwwadminsourcesbaseipsController.php(89): ipsCommand->execute(Object(ipsRegistry)) #4 C:wampwwwadminsourcesbaseipsController.php(61): ipsController->handleRequest() #5 C:wampwwwadminindex.php(22): ipsController::run() #6 {main}   thrown in <b>C:wampwwwadminsourcesclassesskinsskinCaching.php</b> on line <b>812</b>

Przy naciśnięciu "IMPORT CSS from 'master' directory...", a przy naciśnięciu "EXPORT CSS from 'master' directory..." -> "ErrorDIR_DOES_NOT_EXIST"

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Opublikowano

Witaj,

OK, zrobimy od nowa samą działkę skinów. Usunąłem z cache/skin_cache katalogi master_*, zostawiłem ten od języka. Usunąłem katalogi i pliki master_* z public/style_css. Co powinienem teraz zrobić?

Opublikowano

Witaj,

OK, zostawiłem public tak jak IPS dało. Nic tam nie zmieniam już! Oto screen ze ścieżki cache/skin_cache:

dev.png

Pozdrawiam,

Largo

Opublikowano

Witaj,

Pokazuje całą WWW, ale bez obrazków, po prostu, jakby kod CSS i obrazki zniknęły :-) A narzędzia IPS dalej nie widzą katalogów dla master skina.

Opublikowano

• Manager
Opublikowano

Nie dodałeś tego:

<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_styles.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_profile.css" />		
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_editor.css" />	
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_search.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen' href="public/style_css/css_1/ipb_login_register.css" />	

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witaj,

Działa! Chyba najlepszą opcją dla developerów jest poprawienie artykułu na ten temat.

Pozdrawiam,

Largo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.