Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, to głównie pytanie do Dawiego, bo widzę że ta strona też tak działa.

1. Czy wykupienie dwóch domen, invisionize.pl i forum.invisionize.pl to jedyny sposób żeby mieć forum w lokalizacji forum.mojastrona.pl a nie mojastrona.pl/forum ?

2. Po co wogóle tak robić, jakie są tego korzyści ? ( jaka jest różnica między forum.mojastrona.pl a mojastrona.pl/forum )

261-minizoom.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Nie! Te "domeny" przed domeną to są subdomeny. Są dosyć często spotykane na serwerach w ilościach ok. 1000 lub nieskończenie wiele.

O subdomenach polecam poczytać ten artykuł: Subdomena

Jakie są różnice między subdomenami, a katalogami? Taka, że Google i wiele przeglądarek może indeksować Twoją stronę w formacie: www.subdomena.domena.pl lub subdomena.domena.pl. Co wg. Ciebie lepiej wygląda:

• forum.invisionize.pl
  • www.forum.invisionize.pl
  • invisionize.pl/forum

Pytanie jest proste i sam sobie na nie odpowiedź. Dużo lepszy wyjściem są subdomeny!

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano (edytowane)

No wiem że lepiej wygląda :P Myślałem że może ma to jakieś pozytywne skutki w sferze indeksowania przez google.

Co do indeksowania z www. i bez www. na początku strony to ja wiem, wystarczy tylko wybrać odpowiednią opcję.

Problem w tym że nie wiem jak taką subdomenę utworzyć ?

Edit: Chyba że to zwyczajnie przez panel zarządzania z poziomu mojego konta na hostingu da się zrobić..:blink:

Edytowane przez Yanush
261-minizoom.jpg