rain003 Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 (edytowane) Witam, poszukuje jakiegoś dodatku w którym mógłbym w prosty sposób utworzyć "katalog produktów", przykład: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/ W skrócie, kowalski wchodzi w zakładkę widzi listę producentów, wybiera interesującą markę i widzi produkty tejże marki..Wybiera dany produkt i widzi jego opis - i to na tyle:) Jak na razie znalazłem http://community.invisionpower.com/files/file/3867-m34-garage-system/ jednak jest to troszkę kombinowania i modyfikacji i cena również d*py nie urywa:P Kolejna myśl to zrobić to za pomocą aplikacji "Pages" DawPi'ego, jednak jest z tym troszkę pracy a mnie zależy mi na prostocie i zmianie danych bez konieczności logowania do ACP.. Jest jeszcze jeden pomysł, znaleźć skrypt niekoniecznie przeznaczony dla ipb i skonfigurować go na stronie, później dodać odnośnik w górnym barze -> globalTemplate. Jednak minus jest taki że strona różniłaby się wizualnie od forum i całej reszty. No więc Panowie, co proponujecie? Edit: kolejny pomysł to joomla + dodatek zoo - cieżka sprawa, specjalnie stawiać cms na prymitywny katalog produktów Edytowane 2 Lipca 2013 przez rain003
Jakub Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 Ja bym tu widział IP.Content, można w nim całkiem niezłe "cuda" robić. 2 Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †Nie ma bolca na izolca!!!Tłumaczes Power
rain003 Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Opublikowano 2 Lipca 2013 Hmm, w sumie niezła myśl, tak sobie myślę że prosty katalog byłbym w stanie zrobić.. W ostateczności nawet za pomocą bloków. Zobaczymy jeszcze co inni o tym myślą Więc na razie proszę nie zamykać
rain003 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 A co powiecie na IP.Nexus? wie ktoś czy jest tam możliwość wyłączenia kupna przedmiotu?
Jakub Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja bym się w takie kombinowanie mimo wszystko nie bawił. Nexus to typowo sklep. 2 Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †Nie ma bolca na izolca!!!Tłumaczes Power
insp Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja bym się w takie kombinowanie mimo wszystko nie bawił. Nexus to typowo sklep. To jakby wyciągać armatę na komary IP Content będzie w tym przypadku najlepszy. http://forum.invisionize.pl/tutorials/article/39-databases-w-ipcontent-na-przykladzie-prostego-systemu-faq/ 1
rain003 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Dziękuje za pomoc, stwierdziłem że zrobię proste strony statyczne + ładne buttony z funkcja hover przy pomocy jquery..wszystko połączone ze sobą stworzy (chyba) miły dla oka katalog. Statyczna dlatego że mam ograniczoną wiedzę i w sumie to raz dodana specyfikacja produktu nie będzie zmieniana, tak więc nie ma problemu:P Myślę że wątek wyczerpany, chyba że ktoś ma jeszcze coś do powiedzenia.. Edytowane 3 Lipca 2013 przez rain003
Jakub Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zostawię jeszcze otwarty. Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †Nie ma bolca na izolca!!!Tłumaczes Power
rain003 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Opublikowano 4 Lipca 2013 Zacząłem tworzyć kategorie - przy 40'stej kategorii stwierdziłem że był to zły pomysł...Później pomyślałem że jeszcze trzeba do tego dodać 200-400 produktów w tych kategoriach i co miesiąc dodawać kilka nowych - czyli koszmar w biały dzień Pozostaje dalej werbować market ipsu, a tematu proszę nie zamykać
rain003 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Opublikowano 4 Lipca 2013 Wracając do IP.Content - ogólnie wszystko mi pasuje, faktycznie ma duże możliwości..Ale czy dałoby się jakoś dodać zdjęcia przy kategoriach i subkategoriach? Przykładowy obrazek z linku wyżej:[long] [/long]
Macsch15 Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 http://forum.invisionize.pl/tutorials/article/39-databases-w-ipcontent-na-przykladzie-prostego-systemu-faq/
insp Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 Wracając do IP.Content - ogólnie wszystko mi pasuje, faktycznie ma duże możliwości..Ale czy dałoby się jakoś dodać zdjęcia przy kategoriach i subkategoriach? Przykładowy obrazek z linku wyżej: Tu był obrazek Wszystko da się dodać, musisz po prostu edytować (lub stworzyć) szablon wyświetlania danych z bazy. U mnie np. ticker do newsów jest oparty na bazie IP.C
Rekomendowane odpowiedzi