Skocz do zawartości

Blokada wyboru języka

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gher,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zablokować możliwość wybory języka?

Musiałem skopiować język, żeby móc spolszczyć pare fraz. Głównego języka usunąć nie mogę i teraz w stopce pojawia się możliwość wyboru języka nawet jako gość.

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

Usunąłem poniższy kod z globalTemplate i to rozwiązało problem.

<if test="langchooser:|: ! $this->member->is_not_human && count( $footer_items['lang_chooser']['options'] ) > 1">
                        <li>
                            <a rel="nofollow" href='#' id='new_language'>{$footer_items['lang_chooser']['default']}</a>                            
                            <ul id='new_language_menucontent' class='ipbmenu_content with_checks' style='display: none'>
                                <foreach loop="$footer_items['lang_chooser']['options'] as $lang">
                                    <li <if test="$lang['selected']">class='selected'</if>>
                                        <a href="{$this->lang->changeLanguageUrl( $lang['id'] )}">{$lang['title']}</a>
                                    </li>
                                </foreach>
                            </ul>
                        </li>
                    </if>

Edytowane przez Macsch15
Opublikowano (edytowane)

Dodam że bez problemu można usunąć główny język, wystarczy wejść w bazę danych --> [prefix]_core_sys_lang --> i w danym języku zmienić wartość "lang_protected" na "0". Po czym wchodzimy w ACP i usuwamy język:-)

edit: a i mogłeś też ukryć dany język, a zostawić jeden widoczny ustawiony jako domyślny. Wtedy z automatu byłby ustawiony jeden jezyk, bez możliwości zmiany

Edytowane przez rain003
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.