Skocz do zawartości

Problem z aktywacją konta poprzez adres e-mail

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bash,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mój problem składa się z tego, że wszystkie rzeczy, które widnieją w ustawieniach(dot, aktywacji kont) w ACP są przestawiane i żadna z opcji nie jest prawidłowa.

Otóż forum stoi na dedyku z OVH, wersja IP.Board: 3.4.5 - podczas rejestracji konta na forum nie dochodzą linki z potwierdzeniem aktywacji nowo zarejestrowanego konta na naszą skrzynkę EMAIL'ową...

Jaki jest tego powód? co z tym fantem zrobić by wszystko było jak należy, próbowałem każdego sposobu - lecz teraz wymiękam.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Bash
Opublikowano (edytowane)

Witam, mój problem składa się z tego, że wszystkie rzeczy, które widnieją w ustawieniach(dot, aktywacji kont) w ACP są przestawiane i żadna z opcji nie jest prawidłowa.

Są przestawiane powiadasz... :) Czy mógłbyś cos więcej nam na ten temat opowiedzieć?...

Naprawdę, jesteś wzorem Użytkownika i w ogóle. Ja tylko wypiłem kilka piw i bardzo pytam. Opowiesz?.. Wtedy zawsze można coś zaradzić. Gdy się wie.

Sem

Edytowane przez semenedar
  • Lubię to 2
Opublikowano

Może nie opisałem tego jak należy bo się na tym nie znam za dobrze, krótko mówiąc podczas rejestracji nowego konta nie przychodzi link aktywacyjny.

Kolejna rzecz - wszystko niby jest jak należy, zasięgałem wiedzy z tego forum, lecz nic nie pomogło - nadal nic nie przychodzi z potwierdzeniem.

Czego to jest wina, na wersji 3.4.4 także były z tym problemy.

Opublikowano (edytowane)

To nie jest możliwe żeby przez SMTP w mandrillu nie działały maile. Czy Twoje ustawienia są poprawne? Czy są takie:

Mail delivery method (smtp)

Community incoming email address (twoj email)

Community outgoing email address (twoje email)

Override SMTP host (smtp.mandrillapp.com)

Override SMTP port (587)

SMTP username (twoj email)

SMTP password (twój klucz API z mandrilla np: 1ZAB58vo3NYRraUsanirBs)

Enhanced SMTP HELO (HELO)

Jeżeli na takich ustawieniach Ci nie działa, no to musi jakiś hook zakłócać. Spróbuj w trybie bezpiecznym. Jeżeli w trybie bezpiecznym email potwierdzający przyjdzie, no to już będziesz szukał hooka który to powoduje. Rozumiem że w ustawieniach "Securicy Privacy" w ACP, masz włączone ustawienie

New registration email validation (User Email Validation)

Tak? Sprawdź wszystko i odpisz.

(PS- naprawdę pisałem wczoraj na bani, sorry)

• Lubię to 1
Opublikowano

To nie jest możliwe żeby przez SMTP w mandrillu nie działały maile. Czy Twoje ustawienia są poprawne? Czy są takie:

Mail delivery method (smtp)

Override SMTP port (587)

Jeżeli na takich ustawieniach Ci nie działa, no to musi jakiś hook zakłócać. Spróbuj w trybie bezpiecznym. Jeżeli w trybie bezpiecznym email potwierdzający przyjdzie, no to już będziesz szukał hooka który to powoduje. Rozumiem że w ustawieniach "Securicy Privacy" w ACP, masz włączone ustawienie

New registration email validation (User Email Validation)

Tak? Sprawdź wszystko i odpisz.

(PS- naprawdę pisałem wczoraj na bani, sorry)

Nawet na bani już wiele pomogłeś - więc za złe tego nie mam :)

Wszystko ustawione jak podpowiadałeś wyżej (czyli):

Mail delivery method (smtp)
Override SMTP port (587)

Po włączeniu tego: 'Mail delivery method (smtp)' - forum strasznie zamula, nawet w trybie bezpiecznym, długo odświeża wysyłanie PW, odpisywanie na PW, tematów, postów, statusów, i co lepsze aktywacja kont w ACP.

Wracając do tematu - po ustawieniach nic nie przychodzi, w trybie bezpiecznym także.

Opublikowano (edytowane)

Po włączeniu tego: 'Mail delivery method (smtp)' - forum strasznie zamula, nawet w trybie bezpiecznym, długo odświeża wysyłanie PW, odpisywanie na PW, tematów, postów, statusów, i co lepsze aktywacja kont w ACP.

Jeżeli nie masz funkcji mail() na swojej usłudze (a wszystko wskazuje na to że nie masz) wtedy "TO" czyli SMTP musi być włączone jeżeli używasz ustawień SMTP. Próbowałeś przełączyć z HELO na EHLO? Czy forum Ci "zamula" nawet po wprowadzeniu wszystkich opcji o których tu mowa  i zatwierdzeniu ustawień?

"Zamula" dlatego że system szuka usługi i ma z tym problem. Zauważ że w momencie pisania postu w temacie, wielu ludzi go obserwuje. Napiszesz post, a ktoś dostaje o tym powiadomienie na email. Piszesz PW, ktoś dostaje to PW oraz informację na email o tym PW. Więc znów "zamula" bo system chce coś wysłać a nie może tego zrobić.

Jeżeli masz problem nawet w ACP, to musi być sprawa jakiegoś dodatku który Ci komplikuje życie, lub plików. Sprawdź w ACP-->Zaawansowane-->Diagnostyka--> "białe znaki". Sprawdź, czy wszystkie dodatki są aktualne. Zwłaszcza jakieś dziwne panele graczy jeżeli używasz,  i inne tego typu rzeczy. Sprawdź poprawność samej instalacji, plików. Zawsze możesz pobrać paczkę ponownie z panelu klienta i nadpisać ją, to przecież nic nie kosztuje i niczego nie utracisz, nie musisz od nowa wtedy niczego instalować.

forum stoi na dedyku z OVH

Na dedyku... na VPS czy na dedyku? A kiedy Ty się zorientowałeś że są problemy z pocztą? Przesiadłeś się na tego dedyka? Wcześniej działało, później przestało?

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.