Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Forum działa, ale tylko niektórym osobom

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Arek88,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Dzisiaj przeniosłem forum na innego hosta. Wszystko pięknie poszło , ale mam problem z forum. Otóz niektórym użytkownikom forum działa , a niektórym tak jak mi ni działa. Dodam , że mogę na nie wejśc przez bramkę proxy.

Opublikowano

Pewnie jeszcze niektórzy mają stare DNSy.

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Ciasteczka nic do tego nie mają. Można sobie wyczyścić pamięć DNSów w komputerze, słowo kluczowe flushdns.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano (edytowane)

Minęło 12 h. Ale czy to możliwe ,że jednym działa , a drugim nie przez to , że minęło tylko 12 godzin?

Edit #1

Na emaila dostałem taką wiadomość

This is e-mail notification to warn you that your hostname is setup improperly on your system.
Edytowane przez DR4G0N
Opublikowano

Mowa o Twoim forum deagle.pl przeniesionym na dahost.pl? Pinguję z wiersza polecenia i Twoja strona odpowiada normalnie. 100% doręczonych pakietów, 0% utraconych. Strona się wyświetla, ładuje się szybko. Tak, to możliwe a nawet normalne że "jednym działa a innym nie", tak działa zmiana DNS. To zwykle nie trwa dłużej niż 24 godziny więc może cierpliwości?

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Budyń, fajny pomysł, niezła idea, ale w niczym to nie pomoże "szaraczkom" którzy po prostu odwiedzają fora na niczym się nie znają. "Nie działa" i nie wiedzą dlaczego. Nie mówię tu o Autorze tego tematu, tylko ogólnie o ludziach po prostu. Nie sposób namówić wszystkich aby sobie instalowali narzędzia do zmiany DNS. Z pewnością działa to dobrze, ale cóż z tego. Aby nie rozwijać OT, już siedzę cicho ;)

Edytowane przez semenedar
Opublikowano

Ja to bardzo dobrze rozumie i wiem o co Ci chodzi.
Tylko przedstawiłem "narzędzie" którego ja używam i może autorowi się przyda, z własnego doświadczenia wiem że wkurza czekanie aż propagacja DNS się zakończy.

pre_1383606035__stonefly2.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.