AMIGAnTOMEK Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Po przeprowadzce na nowy serwer doprowadziłem wreszcie forum do uległości z wyjątkiem Inviki 1.1.0. Kodowanie w całym forum jest prawidłowe a w Inviki nie. Nie mam pojęcia co robić bo w ustawieniach inviki nie ma nic o kodowaniu
Manager DawPi Opublikowano 19 Lipca 2009 Manager Opublikowano 19 Lipca 2009 Hym, podstawowa informacja to jak to teraz wygląda, jak kodowane są tabele forum, a jak inviki? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
AMIGAnTOMEK Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Od strony bazy kodowanie jest takie samo jakie bylo na starym (latin2_general_ci). Tytuły tematów inviki są poprawne tylko treść artykułów "pokrzaczkowana". Niestety nie umiem znaleźć w bazie treści artykułów żeby sprawdzić jak to wygląda od strony bazy. Domyslam sie ze to pole rev_text w tabeli ibwiki_revisions ale przecież to pole nieedytowalne BLOB Edytowane 20 Lipca 2009 przez AMIGAnTOMEK
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 Pokaż jak wyglądają te krzaki.. Tabele zaczynają się od ibwiki_. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
AMIGAnTOMEK Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 U mnie zaczynają się od rlkp_ A wygląda to np. tak: Na zdj?ciu powy?ej przedstawiony zderzak i wszystkie punkty jego mocowania: -Punkty ( A ) to po prostu otwory w zderzaku przechodz? przez nie ?ruby typu "blachowkr?t" na klucz torox i przykr?cane s? do plastikowych nadkoli-przez specjalne "klipsowate blaszki". -Punkty ( B ) to wypustki plastikowe zderzaka, na kt?rych zaczepione s? klipsowate blaszki, cztery z do?u zderzaka na ?ruby typu blachowkr?t i klucz nr.10 i po dwie po obu stronach zderzaka na normalny gwint i klucz nr.10. ?ruba z prawej strony odkr?cana jest z podspodu auta najlepiej u?y? do tego ma?ej grzechotki z kr?tk? przed?u?k? i latarki ?eby j? namierzy? gdy? jest do?? g??boko. ?ruba z lewej strony odkr?cana jest w baga?niku po ?wczesnym z ci?gni?ciu plastikowej obudowy schowka i odklejeniu czarnej gumowej za?lepki, tu potrzebna b?dzie d?u?sza przed?u?ka lub nawet dwie, gdy? jest ona do?? g??boko. -Punkt ( C ) to dwa wystaj?ce gwinty zatopione w zderzaku. Nakr?tki na klucz nr.10 odkr?cane od strony baga?nika po ?wczesnym ?ci?gni?ciu plastikowej d?ugiej os?ony u do?u(na cztery ?rubki i cztery zatrzaski). Zdj?cie2:
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 Uuu, a w bazie jak? Wiem, że od tego, prefixu nie dodawałem. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
AMIGAnTOMEK Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 DawPi tłumaczę że nie umiem znaleźć w bazie tego. Która tabela i które pole?
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 rlkp_ibwiki_pages => page_post intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
AMIGAnTOMEK Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Hm nie mam takiego pola w tej tabeli Edytowane 20 Lipca 2009 przez AMIGAnTOMEK
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 Tak, moja pomyłka. Naciśnij na 'Przeglądaj' i wyniuchaj te strony. Naciśnij w widoku tej tabeli, co wyżej podałem. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
AMIGAnTOMEK Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 IMHO w tej tabeli jest pole page_rev_id pobierające dane z tabeli rlkp_ibwiki_revisions z pola rev_text tylko to jest pole BLOB i dlatego nic nie kumam
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 Podaj dane do PMA bo się inaczej nie dogadamy widzę. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 Typ pola mediumblobs. Sorry, ale cóż to jest? Bardzo chciałbym pomóc, ale nawet nie wiem jak się za to zabrać. A ten, masz zrzut bazy w formie pliku .sql? Bo może w nim byśmy coś wykombinowali. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
AMIGAnTOMEK Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Taaa 350 MB dac ci na pw link? czy moze tylko te tabele od inviki bedzie mniej Edytowane 20 Lipca 2009 przez AMIGAnTOMEK
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 No pokaż fragment tabeli o nazwie ibwiki_revisions. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
AMIGAnTOMEK Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 Poradziłem sobie. Przypomniało mi się że przy zmianie serwera miałęm problemy z kodowaniem i pomogło dopiero "przejechanie" bazy gżegżółką. Pewnie to pokaszaniło wpisy w inviki które są jakoś dziwnie kodowane. Wyeksportowałem sobie te 5 tabel ze starego serwera tymczasowo zmienilem nazwy tych tabel na nowym, wimportowalem plik i..... nie ma krzaczków tylko śliczne ogonki. Problem rozwiązany
Manager DawPi Opublikowano 20 Lipca 2009 Manager Opublikowano 20 Lipca 2009 Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi