Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, ładuję logo z poziomu ACP do nowej skóry, IPB 3.0.1. Tak jak to działało bez problemu w standardowej skórze tak w przypadku nowej wogóle nie reaguje skrypt. Odświeżam przeglądarkę, czyszczę historie i bez zmian.

• Manager
Opublikowano

Widocznie autor skina nie przewidział tego i nie zakodował tagów umożliwiających skryptowi automatyczną zmianę loga.

Pozostaje Ci zmienić to ręcznie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Słabo mi już!

Dotarłem do katalogu nazwaskóry/public/style_images/ipbs/banner.jpg (gdzie banner.jpg to logo)

zmieniłem to ręcznie, nagrałem po prostu na ten plik zmienione logo.

Podaję bezpośredni link do tego loga żeby sprawdzić czy wszystko ok i nie jest ok! ciągle widzi stare logo, jakim prawem, przeciez tamto logo juz nie istnieje, link starego loga podaje taki jak u góry wpisałem, ale mnie to wkur...

Opublikowano

Musisz przebudować (oczyścić cache ) w ACP, następnie wyczyścić dane przeglądarki, zamknąć ją i uruchomić ponownie.

Mi pomogło.

261-minizoom.jpg

• Manager
Opublikowano

Wkurza Cię własna niewiedza? To zacznij się uczyć tego wszystkiego. A jak nie potrafisz to poszukaj, np. na forum.

W cache Ci się zapisało przeglądarki. Odśwież cache naciskając CTRL+R w widoku forum. Oczywiście jeśli wiesz o czym piszesz bo podejrzewam, że nie i nawet nie sprawdziłeś nazwy loga na forum, może mieć inną nazwę niż ten Twój .jpg.

Tak to już jest jak się muszę domyślać pewnych spraw zamiast dodać link do forum w profilu i nie byłoby problemu.

---

Opublikowano

Musisz przebudować (oczyścić cache ) w ACP, następnie wyczyścić dane przeglądarki, zamknąć ją i uruchomić ponownie.

Mi pomogło.

1. Tools & Settings >

2. Cache Management >

3. Manage Caches

to zrobiłem na początku, o to chodzi ?

Może coś w opcjach skina zmienić?

Opublikowano (edytowane)

Podaj link do forum i nazwę nowego pliku z logiem. :)

Coś jest nie tak,

Wiadomość IP.Board

Import Failed: The directory public/style_images/ipbs already exists

tego katalogu tam nie ma, skasowałem go. Dalej to samo podaje. Ja myślę że to wina kombinacji które miały miejsce na moim serwerze. Forum występowało pod inną domeną, zmieniłem je na nową. \

Adres: forumx.pl, na prwia wyślę Ci dostęp do ACP.

post-234-1248273772,1851_thumb.jpg

Edytowane przez Ferago
  • Manager
Opublikowano

Ale ja nie chcę danych do ACP bo to Ty masz się nauczyć tego, a nie ja. :) Jakbym chciał ACP to bym poprosił.

Reasumując:

Widocznie autor skina nie przewidział tego i nie zakodował tagów umożliwiających skryptowi automatyczną zmianę loga.

Pozostaje Ci zmienić to ręcznie.

---

Opublikowano (edytowane)

Ale ja nie chcę danych do ACP bo to Ty masz się nauczyć tego, a nie ja. :o Jakbym chciał ACP to bym poprosił.

Reasumując:

Setki razy zmieniałem logo w innych wersjach, na IPB 3.0.1 mam licencjonowane dwa pozostałe fora, nie miałem na nich żadnego problemu z tymi zmianami :)

Ok, dzieki, skasuje wszystko i postawie od nowa na istniejącej bazie, co o tym sądzicie ?

Już wiem, to z pewnością pozostałość po kombinacji z domenami na serwerze, widzę problem. Dodam domenę od nowa, itd. na pewno pomoże ;)

Edytowane przez Ferago
Opublikowano

Kliknij prawym na te logo - wybierz pokaż obrazek, odśwież parę razy i zobaczysz czy się zmieniło logo, czy nie... no i adres do loga odrazu Ci się też w pasku pokaże, więc jak coś to zmienisz...

Troszkę pomysłowości :)

Opublikowano

Kliknij prawym na te logo - wybierz pokaż obrazek, odśwież parę razy i zobaczysz czy się zmieniło logo, czy nie... no i adres do loga odrazu Ci się też w pasku pokaże, więc jak coś to zmienisz...

Troszkę pomysłowości :)

Takie pomysłowe "tricki" to ja znam, jedna z pierwszych czynności to było właśnie to. Nawet napisałem wyżej że mam źródło bezpośrednio do pliku i na tym linku odświeżałem.

Teraz mieszasz domenę. :o

My mówimy o domyślnym skinie czy jakimś nowym, że nie możesz tego loga zmienić?

Mieszam domenę ponieważ pare godzin temu była podejmowana taka kombinacja, aż strach powtarzać jak namieszałem.

Logo na domyślnym skinie ale nie twórców IPB.

Opublikowano

Teraz forum nie widzę. Jak uporządkujesz pliki i sprawy to daj cynk. Sprawdzimy. :)

Miałem rację. Skasowałem wszystko, domeny, konta, itd. Później wszystko dodałem, zainstalowałem IPB. Import starej bazy danych, loga nie dało się zmienić z poziomu ACP ale bez problemu zmieniłem ręcznie przez FTP.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.