Skocz do zawartości

Pola w profilu dla danej grupy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Chcę zrobić, by dana grupa mogła używać danych pól w profilu.

Np.

Grupa - użytkownik, może:

- wybrać z rozwijanej listy przy polu "Kraj" swój kraj

Grupa - Super Użytkownik, może:

- samodzielnie wpisać dowolną treść w polu "Kraj"

Myślałem, żeby to zrobić na takiej zasadzie, że grupa Użytkownik ma dostęp do pola Kraj, gdzie jest lista wyboru, a grupa Super Użytkownik nie ma dostępu do pola Kraj gdzie jest lista wyboru, tylko gdzie samodzielnie wpisuje dany tekst, lecz w polach profilu nie ma uprawnień. 

Jest jakieś rozwiązanie?

Opublikowano

Możesz to jedynie zrobić na zasadzie dwóch pól profilu, a potem w skinie sprawdzić w której grupie jest użytkownik i które pole ma zostać wyświetlone.

Tylko, czy Custom Fields są dodawane do skina jako osobne funkcje, czy jako jedna funkcja wyświetlająca wszystkie po kolei?

• Manager
Opublikowano

Możesz to jedynie zrobić na zasadzie dwóch pól profilu, a potem w skinie sprawdzić w której grupie jest użytkownik i które pole ma zostać wyświetlone.

Tylko, czy Custom Fields są dodawane do skina jako osobne funkcje, czy jako jedna funkcja wyświetlająca wszystkie po kolei?

Tego nie wiem, bo co Ty musisz sprawdzić, skoro prosisz o takie niestandardowe rozwiązania, na które nie ma modyfikacji. To naprawdę nie są takie proste i czasem oczywiste rzeczy jak się niektórym może wydawać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.