Skocz do zawartości

Moderatorzy - zmiana grupy

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez EjsBoy,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie jestem pewien czy dobrze rozumuję tę kwestię. Chodzi o to, że aktualnie moderatorzy w momencie kiedy nadają np ostrzeżenia, a potem zmieni na: Kara

Tylko ostrzeżenie słowne.

To ma możliwość zmiany grupy. Zatem moje pytanie jest takie - Czy istnieje możliwość wyłączenia całkowicie czegoś takiego moderatorom?

(Świeżo zainstalowane forum, nie ma żadnych zmian jeśli chodzi o akcje/powody itd.)

Opublikowano

Mam napisane, że nie. Przeczytałem to co jest napisane mniejszym druczkiem, że administratorzy mogą niestandardowe akcje. Zatem mam rozumieć, że moderatorzy nie mogą zmienić przypadkiem (albo specjalnie xD) grup - niezależnie od tego czy to moderator stworzony czy super moderator ten z ipb?

• Rozwiązanie
Opublikowano

Nie testowałem tego konkretnie. Tylko pamiętam, że na pewnym forum była kiedyś zadyma z tego powodu, bo jakiś moderator ( grupa stworzona) szybciej zauważył taką możliwość i dla jaj sobie zmienił grupę na taką, która miała dostęp do ACP ( ta grupa też była stworzona).

Dlatego też, chcąc tego uniknąć, chcę wyprzedzić taką możliwość. I potwierdzić moje przypuszczenia - gdy opcja "Allow moderators to set custom punishment if no Warning Action is set " jest ustawiona na nie to supermoderatorzy oraz zwykli moderatorzy (grupa, którą stworzę) nie będą mieli możliwości zmiany grup użytkownikowi :).

Ja tak to rozumuję, a czy to jest poprawne to już Wy powiecie :D.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.