Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zainstalowałem IBPoard 3.0.1 i mam pytania odnośnie niektórych kwestii :o

1. Czego powinienem zrobić backup przed spolszczeniem IPBoardu? Chodzi mi o katalogi (nie wiem jeszcze gdzie on trzyma języki)?

2. Czy IPBoard trzyma pliki językowe w skinach, mieszanie, czy też całkowicie poza nimi (gdzie dodatkowe modyfikacje językowe skinów nie są potrzebne)?

Wgrywałem wcześniej wasze spolszczenie na różne sposoby, min. upload z kompa w panelu admina a także instalacja z samego serwera po uprzednim upie przez ftp, ale niestety miałem następujący błąd:

"Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 24 bytes) in /home/modernme/public_html/ipboard/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 439"

Nie wiem, czy to ma związek z tym błędem, ale spolszczyło mi tylko część forum (np. panel usera został niespolszczony), ponad to język PL nie pojawił się na liście...

Byłbym wdzięczny za jakieś porady :)

Pozdrawiam!

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

ad. 1 - pliki od spolszczenia trzymane są w katalogu cache/lang/ (? nie jestem pewien :))

""Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 24 bytes) in /home/modernme/public_html/ipboard/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 439""

czytaj -

Otrzymujesz taki, błąd, bo z tego co wiem jest to takie zabezpieczenie na słabych maszynach by nie dostały zadyszki.

Edytowane przez net
Opublikowano (edytowane)

Ok, zainstalowałem spolszczenie (z tego co widzę, jeszcze nie jest kompletne, ale dobrze, że ze strony usera prawie wszystko jest po PL), problem z limitem pamięci php w przypadku IPB 3.0 rozwiązałem tak:

(główny katalog IPBoard) > plik initdata.php > edycja

dopisałem:

ini_set('memory_limit', '900M');

(tak sobie ustawiłem na 900 mb jakoś :D )

przed:

if ( @function_exists( 'memory_get_usage' ) )
{
define( 'IPS_MEMORY_START', memory_get_usage() );
}

(wszystko znajduje się na początku pliku)

i wgrało się bezpośrednio z PC (wcześniej upnąłem przez ftp na serv, ale z serva nie chciało ;/)

BTW. Może ktoś wie w którym pliku jest linijka ze słowem "Gender" w panelu usera? Bo chciałbym zmienić na "Płeć" hehe :D

Pozdro!

Edytowane przez NBC
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.