Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Zlecę integrację z PrestaShop (wspólne logowanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zamierzam oprzeć forum o mechanizm IPB (jeszcze nie kupiony) i podpiąć pod sklep oparty na PrestaShop 1.4.4. Warunkiem koniecznym jest podłączenie się pod system logowania i rejestracji użytkowników Presty. Poszukuję osoby, która zrobi to wg. następujących założeń:

- wszyscy zarejestrowani użytkownicy sklepu powinni mieć dostęp do forum IPB z możliwością tworzenia własnych galerii, blogów i oczywiście dodawania wpisów i tematów;

- użytkownik zalogowany w sklepie powinien móc przejść do forum IPB od razu jako "użytkownik zalogowany" (bez ponownego logowania);

- użytkownik zalogowany na forum powinien móc przejść do sklepu od razu jako "użytkownik zalogowany" (bez ponownego logowania).

- użytkownik wylogowujący się w sklepie, po przejściu do forum musi być wylogowany bez względu na stan poprzedni

- użytkownik wylogowujący się na forum, po przejściu do sklepu musi być wylogowany bez względu na stan poprzedni

- użytkownik rejestrujący się w sklepie powinien zostać zarejestrowany i na forum,

- użytkownik rejestrujący się na forum powinien zostać zarejestrowany i w sklepie.

- należy unikać utraty funkcjonalności IPB polegającej np. na utrudnieniu moderacji, kasowania, banowania użytkowników;

- należy zachować możliwość łatwej aktualizacji oprogramowania IPB (czyli wszelkie zmiany zamknąć np. w oddzielnym module).

Najlepiej byłoby gdyby funkcje rejestracji i logowania IPB korzystały z bazy danych Presty, nie używając swojej natywnej.

Proszę o wycenę, przewidywany czas wykonania oraz - skrótowo - zakres ingerencji w Prestę.

Opublikowano

Zapomniałeś o: przewidywanym terminie oraz budżecie.

Takie informacje pomogą we wstępnej wycenie i zajrzeniu do tego.

Można założyć termin ostateczny na koniec roku 2013, aczkolwiek praca będzie asynchroniczna: dogadanie się (ja i ktoś) - zakup IPB (ja) - zainstalowanie i wstępne skonfigurowanie (ja) - integracja z Prestą (ktoś) - odbiór techniczny (ja) i kiedy wypadnie "integracja z Prestą", dokładnie nie wiem.

Nie rozumiem konieczności definiowania budżetu. Chcę kupić chleb więc idę i szukam spełniającego moje oczekiwania, a nie zakładam, że wydam 50 groszy, albo że 100 zł. Po co to?

• Manager
Opublikowano

Ano po to, że np. ja mam określone widełki na tego typu prace, ale np. nie grzebałem przy preście, więc musiałbym bym wszystko analizować, ale jak budżet będzie powiedzmy 300zł to nawet tego nie zacznę robić. Więc pytanie jest po co by oszczędzać sobie wzajemnie czas.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ano po to, że np. ja mam określone widełki na tego typu prace, ale np. nie grzebałem przy preście, więc musiałbym bym wszystko analizować, ale jak budżet będzie powiedzmy 300zł to nawet tego nie zacznę robić. Więc pytanie jest po co by oszczędzać sobie wzajemnie czas.

Nie odpowiem, bo nie wiem ile to może kosztować, a nie chcę zniechęcać zbyt niską ceną, ani dawać przyzwolenia do windowania wynagrodzenia. Przykro mi bardzo. Proszę o wycenę.

Opublikowano

Z braku ofert (zgaduję, że zadanie za trudne) zawężam wymagania:

- wszyscy zarejestrowani użytkownicy sklepu powinni mieć dostęp do forum IPB z możliwością tworzenia własnych galerii, blogów i oczywiście dodawania wpisów i tematów;
...

- użytkownik rejestrujący się w sklepie powinien zostać zarejestrowany i na forum,
- użytkownik rejestrujący się na forum powinien zostać zarejestrowany i w sklepie.
- należy unikać utraty funkcjonalności IPB polegającej np. na utrudnieniu moderacji, kasowania, banowania użytkowników;
- należy zachować możliwość łatwej aktualizacji oprogramowania IPB (czyli wszelkie zmiany zamknąć np. w oddzielnym module).

Proszę o wycenę.