Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgodnie z waszym opisem usunąłem angielskie pliki językowe, i wgrałem polski język z pliku xml. System nie przyjął xmla, a ja zostałem bez języka. Próba skopiowania plików do lang_cache zakończyła się niepowodzeniem, potrzebuję do tego wyciąg z bazy danych, chodzi mi o wpisy językowe z mySQL. z oryginalnego IPB 3.0.1, w wersji angielskiej.

Pozdrawiam

GENERiC

• Manager
Opublikowano

Witaj,

gdzie masz taki opis, by się pozbyć wersji angielskiej?

Dlaczego system nie przyjął języka? Jaki pojawił się błąd?

I wreszcie - wersje 3.0.0 czy 3.0.1?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Przez istniejący w IP.Board błąd nie jest możliwe posiadanie dwóch języków (obu zarządzanych przez panel administracyjny) ponieważ import XML nadpisuje wpisy językowe we wszystkich istniejących językach. Jeśli komuś zależy na oryginalnym języku zalecamy kopię plików php tego języka, którą można wrzucić po wykonaniu importu naszego spolszczenia. Dzięki temu możliwa będzie edycja języka polskiego przez panel, a oryginalny język zostanie zachowany.

Ja przez to zrozumiałem, że trzeba wywalić język angielski. System po prostu nie chciał zapisać xml. IPB to 3.0.1

• Manager
Opublikowano

Uhm, źle zrozumiałeś - w wersji 3.0.0 j. angielski był nadpisywany tym importowanym.

Tzn. system nie zapisuje żadnego .xml tylko go importuje - więc jaki to konkretnie błąd?

---

Opublikowano

Uhm, źle zrozumiałeś - w wersji 3.0.0 j. angielski był nadpisywany tym importowanym.

Tzn. system nie zapisuje żadnego .xml tylko go importuje - więc jaki to konkretnie błąd?

Chodzi konkretnie o to, że nie może go zapisać. Ładuje się i ładuje...

Czy można poprosić o tabelę z MySQL żeby przywrócić spowrotem angielski? Mam wszystkie pliki na komputerze.

Opublikowano

Bo się musi ładować dłuższą chwilę - to żaden błąd, a normalne działanie - dajcie mu trochę czasu, to się nie załaduje w minutę.

Teraz raczej tego nie załaduję ..

Opublikowano (edytowane)

Inaczej - co chcecie dokładnie? Tabelę z językiem? Myślicie, że to szybciej załaduje? :D Mogę prosić o link do forum?

Chcemy tabelę z językiem (z mysql), tak, by istniał choć jeden wpis językowy.

Import XML wywala błąd "Próbujesz odwiedzić adres http://www.win8.freebyte.us (...), który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.

Upewnij się, czy połączenie internetowe jest aktywne i sprawdź, czy inne aplikacje wymagające tego połączenia działają prawidłowo."

lub Brak informacji o wrzuconej paczce językowej.

----

Tymczasowo załapało, choć w Admin CP nie ma żadnej zmianki językowej. Dziwne.

Forum zostało postawione na darmowym serwerze, chcemy przetestować silnik i jego wydajność.

Edytowane przez Ult1me
Opublikowano

Uhh, to mówcie tak - do samego importu języka IP.Board 3.x potrzebuje dobrego serwera. Jak stawiacie na darmowym to polecam zaznajomić się z demem.

Wracając do tematu. A czy z tą bazą da się coś zrobić? W sensie przywrócić język? Pliki do cache zostały wgrane.

• Manager
Opublikowano

Można spróbować włączając tryb developera -> Enabling developer mode, następnie przejść do zarządzania językiem - pojawi się nowe menu, stamtąd wystarczy wybrać opcję importu z plików do bazy i gotowe.

---