Skocz do zawartości

Icelabz's IPB Sitemap - moje testy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie zakupiłem licencje na Icelabz's IPB Sitemap będę ją testował, za jakiś czas się odezwę zdając relacje jak się sprawuje ten mod. Wersja bez keya ma ograniczenia do 1000 linków.

:racaok:

Opublikowano

Y? Przecież to nie jest płatny mod, więc o jakim kluczu mowa? W opisie nic o tym nie ma. :)

Witam,

Dawidzie, nie masz racji :-) Popatrz na to!

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Uu, przez tyle lat tworzył te dodatki za darmo, tyle ludzi z tego korzystało, a teraz poleciał na kasę.

Na marginesie mówiąc sporo już takich ludzi w świecie IP.Board jest. Np. niejaki manHa tworzący bardzo dobre skiny, najpierw otworzył sklep z modami, do mnie też pisał czy chcę tam umieszczać swoje mody, odmówiłem, teraz sklep ze skinami. Ehh. A gdzie szlachetne idee? :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Uu, przez tyle lat tworzył te dodatki za darmo, tyle ludzi z tego korzystało, a teraz poleciał na kasę.

Na marginesie mówiąc sporo już takich ludzi w świecie IP.Board jest. Np. niejaki manHa tworzący bardzo dobre skiny, najpierw otworzył sklep z modami, do mnie też pisał czy chcę tam umieszczać swoje mody, odmówiłem, teraz sklep ze skinami. Ehh. A gdzie szlachetne idee? :)

Witaj,

Ja ich doskonale niejako rozumiem. Ostatnio terabyte opublikował swoją pierwszą modyfikację za pieniądze i tydzień później chodziła po warezach. Ludzie nie szanują praw autorskich i usuwają stopki. Myślisz, że dlaczego ja nie chcę wydać publicznie, ani za pieniądze Forum Gold i paru modułów dla stron o Diablo, WoW, Starcraft, lub gdzie jest wymiana przedmiotów? Teraz jak wiesz piszę nową wersję ( wiele roboty sobie wziąłem za cel, listę TODO masz na moim forum :-) ), ale wiem, że poszłaby na warez i usuwali stopki.

Szlachetna idea to rzadkość w tych czasach, ale mimo to, są niektórzy którzy chcą pomóc :-) Na mnie możesz liczyć jak i użytkownicy forum w zakresie programowania :-)

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

OKej jestem już po paru tygodniach od instalacji moda i teraz czas napisać jak się sprawuje. Przed instalacją w google miałem zindeksowanych około 10000 podstron, dziś mam około 18000 - Widać że sitemap działa idealnie, zauważyłem również że coraz więcej ludzi odwiedza forum to jest spowodowane tym że goolebot zindeksował stare tematy, których już od dawna nie było w google :P Czyli sumując jestem zadowolony z tej modyfikacji, uważam że jest wart tych pieniędzy :P

Opublikowano

A może ktoś stworzyć mod, który wylistował by wszystkie tematy z forum i każdy id poprzedził index.php?showtopic=?

Później stworzyć sitemap to już z górki :P

• Manager
Opublikowano

A może ktoś stworzyć mod, który wylistował by wszystkie tematy z forum i każdy id poprzedził index.php?showtopic=?

Później stworzyć sitemap to już z górki :)

To nie takie proste, bo ważne są też uprawnienia czytania i dostępu do tematów w poszczególnych działach. Oczywiście można to zrobić, ale nie warto ze względów właśnie bezpieczeństwa.

Poza tym wejdź sobie na adres www.adresforum.pl/xml.php i zobacz, co się pojawi. :)

---

Opublikowano (edytowane)
Takie, że możesz mieć dział 'tylko dla adminów, kadry' a to znajdzie się dostępne dla każdego.

Chyba już spałeś pisząc tego posta. :)

Przecież bez odpowiednich praw nikt nie zobaczy tych działów i tematów - dostanie komunikat z błędem.

Edytowane przez Kukis
  • Manager
Opublikowano

Przecież bez odpowiednich praw nikt nie zobaczy tych działów i tematów - dostanie komunikat z błędem.

Nie spałem, ale i nie chciałbym zdradzać nawet tytułów takich tematów. :)

---

Opublikowano

Chyba da się zobaczyć pod warunkiem że googlebot zindeksuje takie temat z sitemap, gdy jest włączony furl.

FuBu Ty chcesz Screeny z Narzędzia Google dla webmasterów?

• Manager
Opublikowano

Sam sobie zaprzeczasz:

Później stworzyć sitemap to już z górki :)

Nie zobaczy się tytułu tematu bez uprawnień...

:)

---