mieciu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Mam pewien pliczek display.php, który odpowiada za wyświetlanie 4 linków. Jak go includować do szablonu ? w poprzednich wersjach był taki kod: <!--exec.file="display.php"--> .. da się to teraz jakoś rozwiązać?
Manager DawPi Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Spróbuj tak: {parse expression="include('display.php')"} intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 3 Sierpnia 2009 A co w tym pliku display.php jest za kod? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
mieciu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 <?php $prevValue = error_reporting(E_ERROR); ini_set ("include_path", ini_get ("include_path") . ':../:../../:../../../:../../../../'); if(class_exists("ad_logic") == false) { include ('ad_logic.php'); echo $ad_network; } if($prevValue > 0) error_reporting($prevValue); ?> generalnie skrypt składa się z 3-4 plików. Jest to pewnego rodzaju system wyswietlania linków, za który idzie kasa za wyświetlanie.
Manager DawPi Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Rozumiem, no to nie pozostaje nic innego jak zakodować to w skinie i kodzie forum - mogę napisać tutorial tylko musisz określić, gdzie to chcesz umieścić w skinie. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
mieciu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 w stopce.. globalTemplate dodam jeszcze, że próbowałem wstawiać to w ten sposób, co opisałeś wcześniej w tutorialach system wymiany linków, jednak efekt był taki, że linki faktycznie się pokazały, ale całe forum zniknęło. Była biała strona, linki w lewym górnym rogu i to wszystko.
Manager DawPi Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 4 Sierpnia 2009 w stopce.. globalTemplate dodam jeszcze, że próbowałem wstawiać to w ten sposób, co opisałeś wcześniej w tutorialach system wymiany linków, jednak efekt był taki, że linki faktycznie się pokazały, ale całe forum zniknęło. Była biała strona, linki w lewym górnym rogu i to wszystko. O, no faktycznie pisałem. To już nie muszę. A błąd wynika z faktu, że tam w tym kodzie masz funkcję 'echo'. Zamiast tego zwróć z kodu jaką zmienną z kodem i wtedy użyj mojego tutoriala. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
mieciu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 co? to po polskiemu? Ja o php nic nie wiem, jedynie html i grafika, jakbyś mi podał kod, który mam wkleić, to wtedy będę wiedział
Manager DawPi Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zamiast: echo $ad_network; Daj: return $ad_network; intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
mieciu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 teraz to nie dość, że biała strona to i linki zniknęły.
Manager DawPi Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 4 Sierpnia 2009 No, ale zrób to wg tego mojego tutoriala, a nie tego kodu zamieszczonego jako pierwszy - tak robiłeś? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
mieciu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 z tego robię, wklejam ten kod Twoj do pliku i mi całe forum znika.
Manager DawPi Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Pokaż mi zawartość pliku ad_logic.php. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 5 Sierpnia 2009 #(DP23) System wymiany linkow include ('ad_logic.php'); $text = str_replace( "<% WYMIANA_LINKOW %>" , $ad_logic->ad_network($PATH_TO_AD_FILE); , $text ); A potem w tym pliku znajdź i usuń: $ad_network = $ad_logic->ad_network($PATH_TO_AD_FILE); intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
mieciu Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 http://www.test.forumrowerowe.org/
Manager DawPi Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 5 Sierpnia 2009 #(DP23) System wymiany linkow include ('ad_logic.php'); $text = str_replace( "<% WYMIANA_LINKOW %>" , $ad_logic->ad_network($PATH_TO_AD_FILE) , $text ); intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
mieciu Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 brawo, wielkie dzięki . Good job! Można zamknąć.
Manager DawPi Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Manager Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi