Skocz do zawartości

Dostęp do podforum, różne uprawnienia grup

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam przykładowo podforum ABC i chciałbym aby do ABC dostęp miały dwie grupy o następujących niezależnych ograniczeniach:

Foromowicz: czytanie/pisanie minimum 20 postów.

Klubowicz: czytanie i pisanie bez ograniczania postów

Dlatego coś takiego mnie interesuje bo nie zawsze w grupie Klubowicz są osoby posiadające powyżej 20 postów.

Opublikowano (edytowane)

Mam rozwiązanie hiehie ;) jest banalne.

Zrobiłem dodatkową grupę "Nowy" - widzi tylko podforum ABC (znaczy się nie mogą czytać ani pisać) i w grupie jest ustawione promowanie po 20 postach do Forumowicza - proste nie ?

Forumowicz i Klubowicz mają pełny dostęp do grupy ABC :D

Teraz jeszcze pytanko: Czy mogę jakoś zaktualizować userów i grupy aby Ci starzy co są w grupie Forumowicz a posiadają poniżej 20 postów, wrócili do grupy "Nowy" ?

Edytowane przez Siwiuski
  • Manager
  • Rozwiązanie
Opublikowano
UPDATE members SET member_group_id = X WHERE member_group_id = Y AND posts < 20

Tłumaczenie: zmień grupę na id X jeśli użytkownik jest w grupie id Y oraz ma mniej niż 20 postów.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dzięki bardzo, działa :)

Może takie info dla potomnych: w moim przypadku (bo jestem po konwersji z phpbb Przemo) trzeba było dodać prefix bazy members i wyglądało tak:

UPDATE phpbb_members SET member_group_id = X WHERE member_group_id = Y AND posts < 20

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.