Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpewniej to na invisionpower.com (mało roboty i 100% pewność).

Najtaniej? Musisz szukać tutaj na Giełdzie czy na innych portalach jak allegro (czasami trafi się oferta, ale w tym wypadku jesteś uzależniony od tego czy ktoś akurat sprzedaje licencje czy też nie i przede wszystkim musisz być czujny co do bezpieczeństwa transakcji, bo wiadomo ze oszuści czekają na okazję ;) ) Do tego dochodzą ewentualne koszty odnowienia i transferu więc oszczędność jest niewielka.

Ja jestem zdania że lepiej kupić od producenta. Pewność, szybkość, zero roboty ;)

• Lubię to 1

admin4YSh2.png

Opublikowano (edytowane)

Wchodzisz tu: http://www.invisionpower.com/buy

Standardowo zaznaczone jest tylko IPB, ale według potrzeb mozesz dokupić jeszcze aplikacje (blogi, download, galeria itd.). Jeżeli nic z tych aplikacji nie kupujesz to klikasz po prawej button "Checkout" (dodatkowo możesz tu wybrać plan aplikacji IP.Chat (do 5 userów jest darmowy) oraz plan supportu, ale to już według Twoich potrzeb) :)

Następnie wypełniasz dane (prawdziwe rzecz jasna). Następnie jak się nie mylę zostaniesz przeniesiony do Paypala by dokonać płatności (gdybyś miał pytania pisz). Dokładnie kolejnego kroku nie opisuję (z tym paypalem) bo nie mam jak sprawdzić (nie będę tworzył nowego "zakupu" żeby za chwilę go anulować).

Gdy dokonasz płatności, IPS ma (chyba) 24h, aby zatwierdzić płatność. Potem dostajesz email z informacją że płatność zatwierdzona (lub nie) i jak dobrze pamiętam tam będzie link wprost do Client Area z zakładką z Twoim kluczem licencji (link do CA jest na pewno, ale nie wiem czy bezpośrednio do klucza, ale jak już dojdziesz do tego kroku to odnajdziesz klucz lub zapytasz na forum ;) ).

I to w zasadzie tyle :) Nie jest to trudne ;)

Edytowane przez Mdx91
  • Lubię to 2

admin4YSh2.png

Opublikowano

Tak. Na razie musisz kupić Core + IP.Board, aby zacząć przygodę z produktami IPS. Od wersji 4.0 to się zmieni i będziesz mógł kupić dowolną aplikację bez konieczności kupowania licencji na forum IP.Board.

Opublikowano

I jak nic więcej nie kupujesz to jedziesz dalej od tego fragmentu mojego wcześniejszego posta:

...klikasz po prawej button "Checkout"

Następnie wypełniasz dane (prawdziwe rzecz jasna)...

admin4YSh2.png