Kolorowy96 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Witam, warto tą lickę kupić? http://allegro.pl/show_item.php?item=3939287371
Jurij Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Nie. Licencja wygasła, więc musisz doliczyć 25$ za odnowienie i 20$ za transfer. Inaczej nie będziesz miał jej legalnie. Wątpię, aby sprzedający pokrył te koszty z własnych pieniędzy. 1
Mdx91 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Niby transfer pokrywa sprzedający: Oficjalna licencja IP Board oraz transfer domeny w cenie 350 zł. Ale żeby móc transferować trzeba aktywnej licencji a o tych kosztach autor aukcji nic nie wspomniał (więc można się domyśleć ze to pokryje kupujący). A tak ogólnie przeglądając tą aukcje drugi raz to zauważyłem jeszcze to: Płatność przeprowadzamy przez bluecash.pl Zastanawia mnie dlaczego nie można tego załatwić zaraz po aukcji przelewem lub PayU. Jest to najbezpieczniejsza forma (w tej sytuacji dla kupującego) płatności i szanse bezpieczeństwa transakcji są większe. Nawet gdyby coś poszło nie tak to kupujący nie ma wtedy prawa do tzw. "Zabezpieczenia" 35. Wszyscy użytkownicy Allegro, którzy zakończą swoje zakupy w serwisie z wykorzystaniem systemu Płatności Allegro oraz AlleKarty objęci zostaną zabezpieczeniem na wypadek nieudanej transakcji. Zabezpieczenie zapewnia Kupującemu, zwrot do 1000 zł w przypadku, gdy zapłacił AlleKartą za towar, ale nigdy go nie otrzymał lub też otrzymał towar, który nie był przedmiotem transakcji. 39. Zabezpieczenie nie obejmuje przypadków, w których: Transakcja została zrealizowana "poza Allegro". Źródło: http://allegro.pl/country_pages/1/0/online_payments_agreement.php W takim wypadku o ile się nie mylę kupujący może nie dotrzymać warunków z aukcji, a kupujący będzie w kropce (na allegro nie będzie zaksięgowanej zapłaty za przedmiot, a więc tak jakby nie doszło do sprzedaży). Może i się mylę i wszystko na aukcji jest ok, a ja po prostu się czepiam, ale mnie to osobiście zastanowiło 2
ffbbpl Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Polecam zakupić na oficjalnej stronie. Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z nich korzystać. Kulturystyka i Fitness - kulturystyka online o siłowni.
Mdx91 Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Polecam zakupić na oficjalnej stronie. Myślisz że przez miesiąc czasu autor dalej szuka odpowiedzi na to pytanie? 1
Recommended Posts