Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie. Licencja wygasła, więc musisz doliczyć 25$ za odnowienie i 20$ za transfer. Inaczej nie będziesz miał jej legalnie. Wątpię, aby sprzedający pokrył te koszty z własnych pieniędzy.

• Like 1
Posted

Niby transfer pokrywa sprzedający:

Oficjalna licencja IP Board oraz transfer domeny w cenie 350 zł.

Ale żeby móc transferować trzeba aktywnej licencji a o tych kosztach autor aukcji nic nie wspomniał (więc można się domyśleć ze to pokryje kupujący).

A tak ogólnie przeglądając tą aukcje drugi raz to zauważyłem jeszcze to:

Płatność przeprowadzamy przez bluecash.pl

Zastanawia mnie dlaczego nie można tego załatwić zaraz po aukcji przelewem lub PayU. Jest to najbezpieczniejsza forma (w tej sytuacji dla kupującego) płatności i szanse bezpieczeństwa transakcji są większe.

Nawet gdyby coś poszło nie tak to kupujący nie ma wtedy prawa do tzw. "Zabezpieczenia"

35. Wszyscy użytkownicy Allegro, którzy zakończą swoje zakupy w serwisie z wykorzystaniem systemu Płatności Allegro oraz AlleKarty objęci zostaną zabezpieczeniem na wypadek nieudanej transakcji. Zabezpieczenie zapewnia Kupującemu, zwrot do 1000 zł w przypadku, gdy zapłacił AlleKartą za towar, ale nigdy go nie otrzymał lub też otrzymał towar, który nie był przedmiotem transakcji.

39. Zabezpieczenie nie obejmuje przypadków, w których:

• Transakcja została zrealizowana "poza Allegro".

Źródło: http://allegro.pl/country_pages/1/0/online_payments_agreement.php

W takim wypadku o ile się nie mylę kupujący może nie dotrzymać warunków z aukcji, a kupujący będzie w kropce (na allegro nie będzie zaksięgowanej zapłaty za przedmiot, a więc tak jakby nie doszło do sprzedaży).

Może i się mylę i wszystko na aukcji jest ok, a ja po prostu się czepiam, ale mnie to osobiście zastanowiło :D

• Like 2

admin4YSh2.png

• 1 month later...