Skocz do zawartości

Wejście na forum przez urządzenie mobilne - nie włącza automatycznie skinu mobilnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Zapewne mój problem jest prosty, jednak nie mam pomysłu jak go rozwiązać.

Wczoraj zainstalowałem skin mobilny, ustawiłem wszystko jak trzeba i działało. Chciałem coś zmienić i się wysypało, i powrócił znowu standardowy skin mobilny ipb.

Postanowiłem, że zainstaluje go od nowa, jednak w tym momencie, po wejściu na stronę nie włącza mi na telefonie skinu mobilnego. Mogę go włączyć klikając na dolę w link, jednak nie robi się to automatycznie...

Jakieś pomysły? 

Opublikowano

Wiem... zmieniłem wcześniej klucz mobilnego skinu który zainstalowałem na klucz tego, który ori jest zainstalowany z IPB (Przykładowo oryginalny miał klucz "mobile" a mój "mobile124" to zamieniłem klucz mojego na "mobile"). 

I wtedy działało, jednak po ponownej reinstalacji, przestało działać automatyczne przełączanie na skin mobilny na urz. mobilnych....

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli wchodzisz na forum przez telefon, to automatycznie uruchamia się skin mobilny, prawda? I właśnie z mobilnego skinu możesz się przełączyć na klasyczny.

U mnie problem polega na tym, że wchodząc na forum przez telefon, domyślnie nie jest włączony skin mobilny tylko klasyczny, co na starszych telefonach jest dość zabójcze i przełączenie się ręcznie na skin mobilny zajmuje dłuższą chwilę.

Edytowane przez Razor123445
Opublikowano

Tak jak napisałem wcześniej, tak. Muszę ręcznie kliknąć w link, żeby działało.

Może lepiej opiszą to obrazki:

Wchodzę na stronę, niestety jest skin "normalny"... Więc zjeżdżam na dół, żeby przełączyć się na mobilny:

28846297038969178000.jpg

Klikam i wtedy włącza się skin mobilny...

07572765742475094202.jpg

I mój problem polega na tym, że nie robi się to automatycznie...

• Manager
Opublikowano

Ja Cię rozumiem, tylko z tego opisu nie wynika nic za co mógłbym się zaczepić, by Ci pomóc. Coś tam pomodziłeś i chyba jedynie ratuje Cię zgłoszenie do IPSu. Chyba, że ktoś inny ma jakiś pomysł.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Hm hm... Jest też tymczasowe rozwiązanie, żeby przypisać klientów mobilnych użytkownika przez mapowanie do danego skinu... Ale to powinno działać z buta i nie wiem o co chodzi...

Najgorsze jest to, że nawet standardowy skin IPB Mobile się nie włącza jeżeli go ustawię jako domyślny... Napsułem. :P

Edytowane przez Razor123445