Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

stworzyłem nowa baze i tam wgralem plik sql.gz 

w pliku conf_global.php zmienilem nazwe bazy i haslo

forum dziala na backupowej bazie danych., nie mniej jednak nie pokazuje menu boczne i shoutbox..

probowalem juz wylaczenie i wlaczenie wszystkich wtyczek i aplikacji. nic to nie dodaje.

w trybie bezpiecznym tez nie pokazuje menu bocznego i shoutboxa (nawet na domyslnej skorce ipb)

w folderze cache nie mam zadnych bledow sql. 

czy ktos wie, jak moge przywrocic menu boczne i shoutbox?

dodam, ze jak sie wejdzie na shotubox jako zakladke to dziala (ale nie pokazuje na dole na glownej stronie -.-)

Opublikowano

wlasnie sa wlaczone.. nawet nie dzialaja top shoters, top posters itp w sensie nie pokazuje w ogole menu boczne i shoutbox na glownej stronie

Opublikowano

mam go wlaczone? mam go dobrze skonfigurowane? wejdz sobie na lajtownicy.pl i obczaj sobie, ze nie pokazuje menu boczne (czyli top shouters, steam group itp) i shoutboxa... 

uzywam juz ipb od roku i chyba wiem o takich podstawach..

Opublikowano (edytowane)

nie gniewam sie, sam sie dziwie, ze taki problem jest.. 

wgralem backup z 4 maja do nowej bazy i zmienilem w conf_global.php dane do nowej tabeli 

i powinno wszystko smigac..

a tu nie widac menu boczne i shotuboxa.. i nie wiem czym to jest spowodowane.. skoro kilka dni temu jak robilem backup to wszystko ladnie smigaalo..

a tu po zmienieniu nie chce dzialac i nawet po WYLACZENIU i wlaczeniu od nowa apliacji i rozszerzen nie dziala.. nawet jak wlaczam tryb bezpieczny to nie widac menu bocznego i shoutboxa na domyslnej skorce ipb.. 

Edytowane przez prostak
Gość Mateusz
Opublikowano (edytowane)

a tu po zmienieniu nie chce dzialac i nawet po WYLACZENIU i wlaczeniu od nowa apliacji i rozszerzen nie dziala.. nawet jak wlaczam tryb bezpieczny to nie widac menu bocznego i shoutboxa na domyslnej skorce ipb.. 

Uśmiałem się jak koń. Powiem Ci tak. Jedynie co Ci pomoże to hmm, wyłączenie jednego ustawienia.

Podczas Backupa, nie wszystkie pliki Ci przywróciło, np. Błąd z rejestracją masz.

Pozdrawiam Najarany ^^

Następnym razem razem patrz co robisz, bo możesz stracić wszystko jeszcze raz. A ja mam na to czas.

Edytowane przez qwertyxd
Opublikowano

jak tylko zmienilem sql to jak moge miec problemy z plikami?:|

to ze wbiles sobie na konto j@ to nei znaczy ze mam jakies bugi na forum ;)

juz nie strace bo ten j@ zostal zbanowany ;)

Gość Mateusz
Opublikowano (edytowane)

jak tylko zmienilem sql to jak moge miec problemy z plikami?:|

to ze wbiles sobie na konto j@ to nei znaczy ze mam jakies bugi na forum ;)

juz nie strace bo ten j@ zostal zbanowany ;)

Spróbuj się zarejestrować. Potem mi tu napisz czy nie masz bugów. Źle wykonałeś backupa ^^

Edytowane przez qwertyxd
Opublikowano

skoro wykonalem export w phpmyadmin a pozniej wgralem do nowej bazy ta kopie  to pewnie cos knocilem ;]

co do rejestracji 

Dziękujemy, test4. Rejestracja została ukończona.

Administrator forum wymaga aktywacji i sprawdzenia adresu e-mail. W ciągu następnych 10 minut otrzymasz wiadomość z dalszymi instrukcjami. Po zastosowaniu się do nich będzie możliwe pisanie na forum

Wiadomość została wysłana do [email protected].
Gość Mateusz
Opublikowano (edytowane)

skoro wykonalem export w phpmyadmin a pozniej wgralem do nowej bazy ta kopie  to pewnie cos knocilem ;]

co do rejestracji 

Dziękujemy, test4. Rejestracja została ukończona.

Administrator forum wymaga aktywacji i sprawdzenia adresu e-mail. W ciągu następnych 10 minut otrzymasz wiadomość z dalszymi instrukcjami. Po zastosowaniu się do nich będzie możliwe pisanie na forum

Wiadomość została wysłana do [email protected].

Przed tym moim napisaniem nie działała rejestracja. A jak chcesz problem naprawić to skasuj zawartość folderu "Hooks". Mogą się pliki gryźć .

Edytowane przez qwertyxd
Opublikowano

jakos nie skasowalem i normalnie sie zarejestrowalem :>

dalej nie wiem jakmoga sie gryzc pliki z backupiem sql sprzed 4 dni ;]