Skocz do zawartości

Zepsute stare cytaty

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,

Wracam z moimi problemami poupgradowymi. Zauważyłem, że wszystkie cytaty w postach sprzed upgradeu z IPB 2.3 do 3.4 przestały działać. Pomógł z tym rebuild, ale nie do końca. Teraz już widzę tagi, ale właśnie jako tagi. Powodem jest chyba to, że zamiast "double quotes" mam w nich 'single quotes' (bo nowe cytaty są już w ładnych ramkach).

Jak poprawnie sobie z tym poradzić?

Opublikowano (edytowane)

Ojoj, teraz widzę, że inne tagi teź nie działają... url, img, center, b... wszystko wygląda jak w edytorze. Przykład cytatu w poście:

[quote name='Melnikor' post='138602' date='24.04.2014, 12:22']A ten obrazek skąd?[/quote]

I z edytora:

[quote name='Melnikor' post='138602' date='24.04.2014, 12:22']A ten obrazek skąd?[/quote]

Jeśli to kłopot z bbcode, to nie szukałem tego, co trzeba.

Edit: Ale zaraz, w części postów obrazki były. m.in. emoty.

Edytowane przez P396
  • Manager
Opublikowano

Kod wydaje się w porządku - jesteś pewny, że ustawiłeś wszystkie tagi BBCode zdolne do użytku w każdej sekcji i przez każdą grupę? Zrobisz to w: ACP :a: Wygląd :a: Zawartość postów :a: :a: BBCode

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wszystko jest domyślnie, ale dla pewności sprawdziłem i jest ok - wszystkie grupy, wszystkie sekcje. Jet sens robić rebuild drugi raz? Może to coś poprawić, czy źle kombinuję?

• Manager
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Zamknąć forum. Zrobić kopię bezpieczeństwa całej bazy. Przebudować posty. Sprawdzić czy działa.

Spróbuj najpierw wyczyścić cache postów w ACP i wejść ponownie w ten temat i sprawdzić czy jest OK.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.