Skocz do zawartości

Nie można włączyć zapory systemu + problem z aktualizacjami systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wybacz za lekkie odejscie od tematu

Ale za to gówno bym pół z tego nie dał.

Za swojego Vaio SVF Fit E dałem 3200zł i twój sie przy nim chowa.

Widocznie masz jakaś strasznie uposledzoną,dosłownie wersje sprzetu.

Oddawaj im to nie męcz sie z tym.

Edytowane przez Prizmo

"Ale ja mam oryginalny klucz patrz!"

http://scr.hu/1p4s/in3pa

Opublikowano (edytowane)

Stary - przez ponad rok szukałem konkretnego sprzętu, rozmawiałem zarówno ze znajomymi informatykami, jak obcymi, czy sprzedawcami w rożnych salonach, pisałem na forach, siedziałem w internecie, porównywałem parametry.

Nie dobijaj mnie. 

Komputer wymienili na ten sam model - instalacja przy nim trwała niecałe 5 minut ponad 100 aktualizacji. 

Wszystko działa jak trzeba. (tamten - to była jakaś wersja beta

Dorzucili drukarkę w ramach przeprosin i rysik do ekranu komputera. 

Zgłupiałem teraz - bo wydałem na to trochę kasy. 

Chciałem konkretny sprzęt na dłużej. 

Wcześniej korzystałem z HP HDX 18.5 - przez chyba 7 - 8 lat. Przeszedł wiele, był nawet zasypany piaskiem na wykopaliskach. 

Pare miesiecy temu padł - był naprawiany, ale w serwisie śmiali sie, że już go nie chca - był z 11 razy. Ale przez cały ten czas - był nie do ruszenia. 

Liczyłem, że ten zakup będzie równie dobry. 

Jeszcze nie minęło 7 dni - od zakupu, mogę go zwrócić - zgłupiałem przez Ciebie. Oczywiście nie pisze tego złośliwe, czy coś. Ale na prawdę, przez Ciebie nie wiem co robić.   :blink:

Nie znam sie na tym - jestem tylko archeologiem, który potrzebuje dobry sprzęt do pracy, gromadzenia zdjęć, dokumentacji, pisania prac, czy robienia prezentacji na zajęcia. 

Na gry nie mam czasu. Chociaż z ciekawości zainstalowałem na nim wiedźmina 2 i gothica 4 - chodzi na maksymalnych ustawieniach graficznych. Gdzie na starym komputerze - nawet sie nie włączały. 

Wiec, może nie jest to jeszcze taki badziew. 

Myślałem jeszcze o Sony Vaio Multi Flip 15 A - ma wyższy procesor, ale obawiam sie, że ekran na moje potrzeby jest za mały. 

Edytowane przez acmenagers
Opublikowano (edytowane)

Cos takiego.

http://allegro.pl/sony-vaio-svf15-i7-4500u-16gb-gt740m-fullhd-br-win-i4283577730.html

Wiec sam pomysl ;)

Znawcą od sprzetu nie jestem,ale w Sony inwestuje kilka lat już.

Nie spotkałem rzeczy która by na nim nie "szła"

Polecam kolor zwłaszcza biały,pieknie sie prezentuje.

Edytowane przez Prizmo

"Ale ja mam oryginalny klucz patrz!"

http://scr.hu/1p4s/in3pa

Opublikowano

Chciałem konkretny sprzęt na dłużej.

Chciałeś rzeczy niemożliwej. Teraz technika tak idzie do przodu, że sprzęt który trafia na półki sklepowe jest już przestarzały, bo kolejna generacja albo już została zaprezentowana, albo na dniach będzie. Jeśli ten komputer Ci się podoba, parametry spełniają Twoje oczekiwania, to tylko się cieszyć i używać :)

Ja bym go nie kupił z prostej przyczyny. Wynalazki all in one do mnie nie przemawiają, jestem wierny składakom. A najlepszy składak to taki, którego sami sobie poskładamy.

- wydajny markowy cichy zasilacz,

- ładna obudowa, która nam się podoba,

- procesor ulubionej firmy spełniający nasze oczekiwania,

- płyta główna zapewniająca wszystkie nowinki i stabilną pracę z możliwościami OC,

- szybka i markowa pamięć RAM w zadowalającej ilości,

- w miarę możliwości tania energooszczędna i w miarę wydajna grafika,

- pojemny cichy i szybki niezawodny dysk twardy na dane,

- duży panoramiczny monitor spełniający nasze wymagania techniczne jak i estetyczne,

- dodatki wedle upodobań,

Tego nie zapewni żaden all in one / laptop / składak sklepowy. No i możliwość rozbudowy wedle upodobań. Dziwię się np. że w sprzęcie za 6000 zamontowano dysk SATA 1 TB. Po pierwsze primo - czemu SATA? Powinien być co najmniej SSD 256 GB, a drugi SATA jako magazyn. Poza tym 1 TB to trochę mało... No ale co kto lubi. Oby Ci dobrze służył :)

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

trudniej jest kiedy na tym się kompletnie nie znasz - tak jak ja  :icon_surprised:

a co np. powiecie na tego Sony Vaio Multi Flip 15 A - w porównaniu do Sony Vaio L 24 cale

czy warto ewentualnie zamienic - bo teraz szczerze już nie wiem co robić 

wiesz jak to jest - jeden znajomy powie Ci tak, na forum w sieci piszą tak, ktoś inny jeszcze powie Ci co innego i w końcu nic nie wiesz - jak sam sie na tym nie znasz

jutro jest jeszcze ostatni dzień, żeby go ewentualnie wymienic 

Edytowane przez acmenagers