Skocz do zawartości

Statystyki forum

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam problem ze statystykami forum, mianowicie chodzi mi o sekcję w której jest informacja o użytkownikach w ciągu 15 minut - nie działa to u mnie poprawnie. Jak ktoś jest na forum to jest napisane, że w ciągu 15 minut było tyle i tyle użytkowników (przykładowo na forum jest teraz 5 osób więc jest informacja, że w ciągu 15 minut było 5 osób ale jak już zostają tylko 2 osoby to on zmienia tą wartość na 2 osób pomimo, że jeszcze na 100% nie minęło te 15 minut.)

Z tym:

43 użytkowników, 42 gości, 2 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Jest podobnie, jak ktoś jest na forum to go tutaj zlicza ale jak ktoś wyjdzie to od razu znika z tych liczb.

Najgorsze jest to, że czasami ja jestem na forum i widzę, że jest wszędzie 0.

Często jest też tak, że loguje się na administratora, potem na testowego użytkownika (druga karta w chrome jako incognito) i z tego testowego użytkownika nie widzę administratora jako zalogowanego. To samo wchodząc z gościa (również karta incognito) - nie pokazuje mnie jako zalogowanego czy jako gościa - widzę tyle Google na forum lub nikogo czyli 0. Aby mnie widziało forum muszę odświeżyć stronę na administratorze i dopiero wtedy przy oglądaniu forum jako gość widzę administratora jako zalogowanego.

Co ciekawe jak najadę na nick administratora to pisze, że jest "dostępny" ale nie pokazuje go na liście na stronie głównej w sekcji "ostatnio aktywni w ciągu 15 minut".

Co ciekawe zalogowałem się jako użytkownik na tej drugiej karcie incognito i go tak zostawiłem, po 4 minutach przeszedłem na drugą kartę gdzie jestem zalogowany jako administrator i odświeżyłem kartę -  nadal go widzę na liście.

Teraz na forum jestem ja (admin), testowy user i Google. w CP pokazuje 3 aktywnych a na stronie głównej 2 aktywnych (ja jako zalogowany admin i  ja z drugiej karty jako gość a znowu Google nie zalicza...)

Testy przeprowadzam na tym samym IP.

Nie mam pojęcia co jest grane, mam tak od dłuższego czasu, odkąd pamiętam.

Edytowane przez C47
Opublikowano (edytowane)

Nie szukam, ja do tego ostatni, szczególnie jeśli chodzi o dokładanie sobie pracy z pisaniem tematu, tłumaczenia itp. Tutaj jednak uważam, że coś się u mnie wysypało i źle zlicza liczbę użytkowników... Co prawda mam zbyt mało ruchu aby to przetestować na dużych liczbach jednak na małych łatwiej policzyć i wychodzi, że gubi statystyki

A co z tym, że czasami siebie też nie widzę? Raz jest tak, że po wejściu na forum od razu pokazuje a raz jest tak, że nie pokazuje... Przecież nie może być raz tak a raz inaczej :/

Edytowane przez C47
Opublikowano

Teoretycznie tak ale w ten sposób mogę nabawić się multum mini-błędów jeśli każdy mniejszy przypadek będę ignorował...

Opublikowano

Prawda, nie jest to na szczęście błąd który mógłby wpłynąć negatywnie na działanie forum. No nic, zobaczę jeszcze do wieczora i w razie czego napiszę wiadomość pod podanym przez Ciebie linkiem.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.