Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

[Poszukuję] Popup PRZED napisaniem tematu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zacznę tak:

• Przeszukałem Google pod hasłem "popup before invision power board" i pod podobnymi
  • Przeszukałem forum "Modyfikacje" pod hasłem "pop up"

Czego poszukuję:

• Prostej metody na wyskakujący popup PRZED napisaniem tematu (może działać w stosunku do całego forum). Coś na styl takiego popupa, który posiada podany tekst oraz guziki TAK/NIE, zgoda przenosi do napisania tematu lub z góry tworzy napisany temat zaś NIE po prostu zamyka okno lub cofa do poprzedniej strony.
  • Plugina generującego popup PRZED napisaniem tematu jeżeli takowy istnieje

O co chodzi?

• Na forum bardzo często użytkownicy piszą tematy w ogóle nie sprawdzając przypiętych tematów albo dodają temat w złym dziale. Dobrym wyjściem jest taki popup przed napisaniem tematu, który wskazuje odpowiednie działy albo daje sugestie czego użytkownik nie powinien robić. Mniej roboty dla moderatorów, prawda?

Cóż więcej mogę napisać w tym temacie. Jeżeli znajdzie się ktoś miły w obsłudze forum lub użytkownik, który pokieruje do odpowiedniego miejsca albo podeśle dobrą metodę - będę wirtualnie wdzięczny :)

Opublikowano
open specific forum or topic

Ten addon działa w przypadku wejścia do wybranego działu albo do wybranego tematu. Nie spełnia to omówionej funkcji, bo jeżeli użytkownik przegląda tematy w dziale to będzie mu wyskakiwać to powiadomienie mimo tego, że jedynie czyta tematy. Chodzi właśnie o moment, kiedy ktoś chce napisać nowy temat. No cóż, może ktoś będzie znał taki sposób lub mod ;)

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem taki mod tylko będzie irytował i wcale nie zwiększy porządku na forum. Bardziej sprawdzi się dobry moderator. Ale twoje forum, twoja sprawa. A co do moda, to nie znam niczego innego o podobnej funkcji.

Opublikowano

Ta wtyczka, którą podałeś działa na ciastkach chyba - czyli po przeczyszczeniu ciastek (co niemal każda przeglądarka ma w standardzie po zamknięciu) wiadomość będzie się pojawiała ponownie. Przeciętny user nie zakłada 10 tematów dziennie, więc taka informacja w formie pop upa nie byłaby mocno irytująca, a skutecznie odstraszała lub uprzedzała ludzi, którzy piszą w złych działach etc ;)