Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Błąd przy zabezpieczaniu forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam poważny problem otóż zabezpieczałem swoje forum i doszłem do zmiany hasła w ACP -IPB ACP .htaccess Protection

wpisałem nowe hasełko ale i tak nie loguje się do acp i nikt z ekipy nie może co ma dostęp próbowałem na nowym i na starym zero rezultatu

zaóważyłem tylko ze w oknie do logowania jak wpisuje nowe chasło to ostatnia literka jakby nie mieściła się w pasku i co ja biedny teraz moge zrobić Pochlastać się ?????/ Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź co masz w .htpasswd. Jak nie pamiętasz hasła to możesz skasować ten plik a w .htaccess:

AuthType Basic

AuthName "IP.Board CP"

AuthUserFile /xxxx/xxxx/xxxx/xxxx/admin/.htpasswd <ścieżka do htpasswd

Require valid-user

I nie będzie okna z hasłem.

Edytowane przez Ktos
Opublikowano

a więc tak skasowałem cały plik .htpasswd a w pliku htaccess usunołem w ścieżce .htpasswd i teraz po wbiciu /forum/admin/index.php wyskakuje takie okno

ccccccccccccccccccccccc.jpg

a po kliku anuluj

Authorization Required

This server could not verify that you are authorized to access the document requested. Either you supplied the wrong credentials (e.g., bad password), or your browser doesn't understand how to supply the credentials required.

kurde szlak mnie trafi zaraz
Opublikowano (edytowane)

Moment.

Nie wpisujesz danych jak do logowania, tylko wpisujesz dane które wpisałeś w ACP podczas zakładania blokady.

Najelpiej to wywal plik .htaccess, bo z tego co pamiętam w wersji 2.3.6 to on był odpowiedzialny za to. - możesz sprawdzić.

Edytowane przez net
Opublikowano (edytowane)

no dobra usunolem odbydwa pliki i teraz po wbiciu aresu acp mam

ddddddddddddddddddddddd45.jpg

a po wpisanu hasła

ddddddddddddddddddcccccccccccc.jpg

Edytowane przez tomala25
Opublikowano

Tak próbowałem pod operą i wielkie gó........ teraz to się załatwiłem na cacy Admin bez ACP nic poczekamy na Dawka może coś poradzi

Chyba najlepsze zabezpieczenie zrobiłem jak nikt dotąd

• Manager
Opublikowano

Wg mnie to Ty po prostu wpisujesz dane z tego drugiego logowania do ACP zamiast tego do swojego konta. Jak się możesz zalogować na forum i usunąłeś te dwa pliki z kropką na początku ( .htaccess i .htpasswd ) to musi się dać zalogować do ACP. Sprawdź dobrze. A jak nadal nie możesz to może na admin/ ustawiłeś fałszywy panel? ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dobra ziomki walczyłem z tym przez całą noc prawie i udało się teraz jest ok ale jeszcze jedno chciałem zmienić ścieżkę do Acp zamiast admin to xxx coś tam i nie udaje misię zalogować oczywiście zmieniłem wpis w pliku ilit z admin na xxx coś tam i po wyskoczeniu okna z logowaniem i po wpisaniu hasła powraca do okna