Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to już drugi temat na tym forum i i tak pewnie pierwszy odpowie nań pan DawPi, więc z góry mówię, że zakładam ten wątek w nowym temacie, bo

preferujemy nie łączyć różnych spraw/pytań w jeden temat
;)

Do rzeczy. Chcę na forum (IPB 2.3.5) z zainstalowanym ShoutOutem 2.5.0 stworzyć nową rangę, która miałaby dostęp do moderacji shoutboxa. Takową możliwość mają już moderatorzy, ale nie chcę, aby "Shoutboxowy" ( ta, super pomysł na nazwę, wiem ) mógł "zabierać pracę" moderatorom.

Niestety, w uprawnieniach nie ma ani słowa o shoutboxie. Co więcej, przyrównując uprawnienia moderatora i nowopowstałej rangi Shoutboxowy w ten sposób, że są one identyczne - pan shoutboxowy wciąż nie może moderować Shoutboxa.

W ustawieniach Tools&Settings->ShoutOut nie ma również nic o uprawnieniach dostępu. Natomiast w ustawieniach plug-inu pod Components -> ShoutOut (Control Panel) po kliknięciu na przycisk pojawia się

Fatal error: Out of memory (allocated 24117248) (tried to allocate 16 bytes) in /home/gamechao/public_html/xboxm.pl/ips_kernel/class_db_mysqli_client.php on line 751

A więc - czy właśnie tam znajdę wymagane uprawnienia? Dlaczego jestem "out of memory"? Z góry mówię, że nie mam dostępu do FTP.

• Manager
Opublikowano

Witaj,

A więc - czy właśnie tam znajdę wymagane uprawnienia? Dlaczego jestem "out of memory"? Z góry mówię, że nie mam dostępu do FTP.

Tak, właśnie tam są te ustawienia. ;) A błąd wynika z dostępnej małej ilości pamięci na serwerze. By to zmienić nie musisz posiadać dostępu do FTP, ale konieczny jest kontakt z adminem serwera i prośba do niego by ten limit zwiększył.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.