Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Błąd z bazą

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jest to błąd z którym spotykam się pierwszy raz w mojej "karierze", dosyć dziwny. Nie taki jak zawsze.

Forum działa, wszystko chodzi - wraz z ACP, wszystkie dodatki, ale..

Gdy wchodzę w OBOJĘTNIE JAKI TEMAT na forum (IP.B 3.4.6) to wyskakuje: http://scr.hu/4047/llno2

Tak spotkałem się z tym problemem, ale na forum ogólnym, nie z samymi tematami. 

Logi mam.

Jest to tylko część.

Date: Tue, 25 Nov 2014 03:23:18 +0000

Error: 1054 - Unknown column 'm.tutorials_articles' in 'field list'
 IP Address: XXX - /index.php?/topic/15-xxx/
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 mySQL query error: SELECT p.*,m.member_id as mid,m.name,m.member_group_id,m.email,m.joined,m.posts, m.last_visit, m.last_activity,m.login_anonymous,m.title as member_title, m.warn_level, m.warn_lastwarn, m.members_display_name, m.members_seo_name, m.member_banned, m.has_gallery, m.has_blog, m.members_bitoptions,m.mgroup_others,m.tutorials_articles,m.m_awards,m.m_awards_display,pp.*,w.wl_id,pc.*,rep_index.rep_rating as has_given_rep,rep_cache.rep_points, rep_cache.rep_like_cache,cca.*,ccb.cache_content as cache_content_sig, ccb.cache_updated as cache_updated_sig FROM ( SELECT pid, post_date FROM ipb_posts WHERE topic_id=15 AND  queued IN (0,1,2)  ORDER BY pid asc LIMIT 0,20 ) z  LEFT JOIN ipb_posts p ON ( p.pid=z.pid ) 
 LEFT JOIN ipb_members m ON ( m.member_id=p.author_id ) 
 LEFT JOIN ipb_profile_portal pp ON ( m.member_id=pp.pp_member_id ) 
 LEFT JOIN ipb_members_warn_logs w ON ( w.wl_content_app='forums' and w.wl_content_id1=p.pid ) 
 LEFT JOIN ipb_pfields_content pc ON ( pc.member_id=p.author_id ) 
 LEFT JOIN ipb_reputation_index rep_index ON ( rep_index.app='forums' AND 
            rep_index.type='pid' AND 
            rep_index.type_id=p.pid AND 
            rep_index.member_id=1 ) 
 LEFT JOIN ipb_reputation_cache rep_cache ON ( rep_cache.app='forums' AND rep_cache.type='pid' AND rep_cache.type_id=p.pid ) 
 LEFT JOIN ipb_content_cache_posts cca ON ( cca.cache_content_id=p.pid ) 
 LEFT JOIN ipb_content_cache_sigs ccb ON ( ccb.cache_content_id=m.member_id )   ORDER BY z.pid asc

Jak się tego pozbyć? Nie mam pomysłu.. 

Edytowane przez Kogz
Opublikowano (edytowane)

Tryb Bezpieczny ?

Wyłączony. 

Włączyłem tryb - działa.

Ale nie mogę ciągle na nim jechać.. ;d

Edytowane przez Kogz
  • Manager
Opublikowano

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wykonaj takie zapytanie do SQL:

ALTER TABLE ipb_members ADD tutorials_articles smallint(5) NOT NULL DEFAULT '0';

Dziękuję.. pomogło. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.