Skocz do zawartości

Problemy z rejestracją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po aktualizacji do najnowszego ipb 3.4.7 na moim forum istnieją problemy z rejestracją (wywala 504) i odkryłem że prawdopodobnym winowajcą jest COPPA no ale po usunięciu jej nic się nie zmienia (i tak nie znika ze skina bo mam starą wersje, ale mniejsza o to), dodatkowo testowałem wszystko na domyślnym skinie jednak dalej istnieje ten sam problem.

Dodatkowo nie można zalogować się przez steam (też wywala 504), ale prawdopodobnie jest to wina wtyczki, lecz nie jestem pewien, być może problem z rejestracją jakoś jest z tym powiązany.

Opublikowano

Też próbowałem na trybie bezpiecznym ale nic z tego. No właśnie tak myślałem że może i być coś po stronie serwera bo niedawno był na nowo konfigurowany, no ale być może jest to też problem z ipb.

Opublikowano

Nie mam nulleda, link. Rejestracja czasami działa a czasami nie, trzeba poczekać te kilkanaście sekund aż wywali 504, ale dopiero po kilku minutach użytkownik pojawia się na liście.

Opublikowano

W czym mam szukać przyczyny? Bo w sumie nie wiadomo co to powoduje. Serwer: nginx z fpm

Opublikowano

Zgaduje. Spróbuj w grupie ustawień 'Spam prevention' testowo ustawic 'Request timeout' na jakąś niską wartość, np 2sek i zobaczyć co się stanie.

Spam service u mnie się w ostatnich dniach dziwnie zachowuje, może u ciebie też.