Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Problem z przeniesieniem forum ze starego serwera na nowy.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gość tapwain,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Próbowałem już bardzo dużo opcji, to forum odnośnie krzaków przeleciałem w wzdłuż i wszerz jednak dalej mam problem z naprawą Polskich znaków.  Gdy wgrywam spolszczenie znaki poprawiają się w  panelu admina, panelu użytkownika, gdy próbowałem poradnikiem Dawida też nie działa. Konwertowałem też narzędziem utf8convert jednak większego rezultatu to nie przyniosło. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ? Dodam , że forum na starym hostingu działa, problem jest tylko z przeniesieniem na nowy. Na starym forum wszystko jest kodowane tak: http://screenshooter.net/100630127/eklikgk, ewentualnie można mieć polskie znaki na latina na nowym ?

Edytowane przez tapwain
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Po ustawieniu linijki w conf.glopab : $INFO['sql_charset'] = 'latin2'; wszystko ładnie działa. Czy tak może zostać ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.