Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podepnę się pot ten temat chociaż nie dotyczy on spolszczenia a błedu jaki mam po zainstalowaniu tej modyfikacji Invite hook 1.0.3 pobranej dokładnie stąd http://resources.invisionpower.com/index.php?appcomponent=downloads&showfile=2429&st=20

Wykonałem kroki zgodnie z załączoną instrukcją wraz z zapytaniem do bazy danych lecz niestety nie działa mi przeliczanie tych zaproszeń w stosunku do ilości postów niezależnie od ilości ustawionych postów. Nie działa co gorsza system indywidualnego rozdawania zaproszeń ani po nazwie użytkownika ani po grupie wyświetla błąd There appears to be an error with the database.

Zmusza mnie to do włączenia wszystkim grupom jakie mają mieć zaproszenia nieograniczonej liczy tych zaproszeń. Napisałbym od razu do autora modyfikacji lecz niestety krucho u mnie z angielskim. Jeśli mieliście podobny problem lub wiecie jak go naprawić proszę o podpowiedź.

• Manager
Opublikowano

Autor musi poprawić. Ta modyfikacja nie ma 30 linijek kodu, gdzie mógłbym zajrzeć, ale jest bardzo duża, więc to nie zadanie na parę minut. Napisz do niego, jeśli coś nie działa to powinien to poprawić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

nie poszedłem na łatwiznę tylko ładnie napisałem prośbę :P

myślę że można to zamknąć jeżeli są błędy.

btw.

DawPi ja bym proponował mody które znajdują się na IPS tłumaczyć na polski :P

ale wiadomo wszystko pożera czas i chęć :P

• Manager
Opublikowano

Błędy mogą się zdarzyć w każdym modzie, w tym autor widzę je poprawia na bieżąco.

Wszystko pożera czas. Chęci są, ale uwierz, że nie da się zrobić wszystkiego na raz. Na razie tłumaczymy oficjalne dodatki do forum, a potem się zobaczy. W dodatku szukamy tłumaczy i pomocników, ale nikt nie chce pomagać, więc wszystko odwleka się w czasie.

---

Opublikowano (edytowane)

Jak można to pomęczę Cię jeszcze trochę rzuć okiem na to

Error Number: 1146

Error: Table 'unique1.ibf_memberr' doesn't exist

IP Address: 83.11.169.7

Page: /admin/index.php?adsess=7d9e0e9fa5c44604fc843974e38b0393&app=members&module=invite&section=invite&do=do_bonus

Debug: array (

1 =>

array (

'file' => '/var/www/web1/web/ips_kernel/classDb.php',

'line' => 1073,

'function' => 'query',

'class' => 'db_driver_mysql',

),

3 =>

array (

'file' => '/var/www/web1/web/admin/applications/members/modules_admin/invite/invite.php',

'line' => 167,

'function' => 'update',

'class' => 'db_main_mysql',

),

4 =>

array (

'file' => '/var/www/web1/web/admin/applications/members/modules_admin/invite/invite.php',

'line' => 111,

'function' => 'process_bonus',

'class' => 'admin_members_invite_invite',

),

5 =>

array (

'file' => '/var/www/web1/web/admin/sources/base/ipsController.php',

'line' => 291,

'function' => 'doExecute',

'class' => 'admin_members_invite_invite',

),

)

mySQL query error: UPDATE ibf_memberr SET invites_remaining=invites_remaining+1 WHERE members_display_name = 'gumis'

może znajdziesz rozwiązanie wiem że pisałeś abym pisał do autora ale bariera językowa jest spora :P dodam że to już po aktualizacji do najnowszej wersji

w załączniku moje tłumaczenie. Nie jest ono profesjonalne ale może komuś się przyda.

Invite_lang.rar

Edytowane przez gumiskrosno
Opublikowano

Wiem o tym doskonale, że wszystko jest czasochłonne :P

Z tego ci widzę chyba nowa wersja wyszła

Invite_hook_1.0.3.1.zip

więc ... :P

• Manager
Opublikowano

Pobrałem tego moda i widzę Invite hook 1.0.3.2, więc nie macie najnowszej wersji.

I patrząc do tego błędu wyżej, w wersji 1.0.3.2 zostało to poprawione. Wgrajcie chłopcy tę nową wersję.

---

Opublikowano (edytowane)

hehe pobierałem go 50 min temu

potwierdzam w wersji 1.0.3.2 poprawiono ten błąd i mod działa pierwsza klasa

Edytowane przez gumiskrosno
  • Manager
Opublikowano

Spolszczenie wydaje się OK, tylko nie dodawaj go jako pliki php, a w menu zarządzania językami z listy rozwijanej eksportuj język dla tej aplikacji. Proste tylko musisz spróbować, narzędzie wygeneruje plik ....xml lub ....xml.gz.

mySQL query error: UPDATE ibf_memberr SET invites_remaining=invites_remaining+1 WHERE members_display_name = 'gumis'

Wklej mi tutaj okolice linii od 165 do 172 z pliku admin/applications/members/modules_admin/invite/invite.php.

---

Opublikowano

Spolszczenie wydaje się OK, tylko nie dodawaj go jako pliki php, a w menu zarządzania językami z listy rozwijanej eksportuj język dla tej aplikacji. Proste tylko musisz spróbować, narzędzie wygeneruje plik ....xml lub ....xml.gz.

Wklej mi tutaj okolice linii od 165 do 172 z pliku admin/applications/members/modules_admin/invite/invite.php.

jak juz pisałem wyżej po aktualizacji do wersji 1.0.3.2 wszystko działa prawidłowo na chwilę obecną więc nie widzę potrzeby zawracania sobie głowy tym błędem