Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Dodatkowe zakładki, odwołanie do gier

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gość Wolen,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym spytać w jaki sposób mogę dodać zakładkę obok "Wyświetl nową zawartość" 

Tak jak tu: http://screenshooter.net/100649640/skrin_72

Druga sprawa, to chciałbym spytać jak zrobić, aby pobierało z gry pewne dane. W tym przypadku chodzi mi o to jak jest na mpc forum. Że pobiera z gry (LOL'a) informacje i według tych informacji przydziela mu plakietkę odnośnie dywizji.

http://screenshooter.net/100649640/skrin_73

No i ostatnia rzecz.. Dodałem dodatkowy odnośnik w głównej nawigacji, lecz wyświetlany jest on jako ostatni. Jak zmienić kolejność?

Chodzi o zakładkę [strona Główna]

SS: http://screenshooter.net/100649640/skrin_74

Opublikowano

1. Przejdź do: Look & Feel -> Manage Skin Sets & Templates -> Twój styl -> Global Templates -> globalTemplate.

2. Znajdź element listy o id "nav_explore".

3. Dodaj pod nim kod:

<li class='right'>
    <a href="link"><span>Twój tekst</span></a>
</li>

Cały fragment powinien wyglądać tak:

<li id='nav_explore' class='right'>
    <a href='{parse url="app=core&module=search&do=viewNewContent&search_app=<if test="viewnewcontentapp:|:$this->registry->getCurrentApplication() != 'core' AND IPSLib::appIsSearchable( $this->registry->getCurrentApplication() )">{$this->registry->getCurrentApplication()}<else />forums</if>" base="public"}' accesskey='2' title='{$this->lang->words['view_new_posts']}'>{$this->lang->words['view_new_posts']}</a>
</li>
<li class='right'>
    <a href="link"><span>Twój tekst</span></a>
</li>

2. Autorska modyfikacja (a przynajmniej na necie nie znalazłem). Za darmo nie dorwiesz. Wszystko zależy od gry i co chcesz konkretnie pobrać.

3. Link do forum. Używasz modyfikacji czy wrzuciłeś kod do szablonu "na sucho"?

Opublikowano

Jeden temat = jedno pytanie. O czym ma być ten temat?

Przeprasza, nie doczytałem. Ogólne porady.

A co do pytania 3 to wrzuciłem na sucho.

Opublikowano

Podaj link do forum, będzie mi łatwiej.

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)
<li id="nav_home"><a href="tutaj_jest_twój_link" title="tutaj_jest_twój_link" rel="home" target="_blank">Strona główna</a></li>

zamień na

<li id="nav_home" style="float: left;"><a href="tutaj_jest_twój_link" title="tutaj_jest_twój_link" rel="home" target="_blank">Strona główna</a></li>

Tylko pozmieniaj sobie tutaj_jest_twój_link na link do Twojego forum ;).

Edytowane przez WoleN
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.