SmauG Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Witam, chciałbym spytać w jaki sposób mogę dodać zakładkę obok "Wyświetl nową zawartość" Tak jak tu: http://screenshooter.net/100649640/skrin_72 Druga sprawa, to chciałbym spytać jak zrobić, aby pobierało z gry pewne dane. W tym przypadku chodzi mi o to jak jest na mpc forum. Że pobiera z gry (LOL'a) informacje i według tych informacji przydziela mu plakietkę odnośnie dywizji. http://screenshooter.net/100649640/skrin_73 No i ostatnia rzecz.. Dodałem dodatkowy odnośnik w głównej nawigacji, lecz wyświetlany jest on jako ostatni. Jak zmienić kolejność? Chodzi o zakładkę [strona Główna] SS: http://screenshooter.net/100649640/skrin_74
Gość Wolen Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 1. Przejdź do: Look & Feel -> Manage Skin Sets & Templates -> Twój styl -> Global Templates -> globalTemplate. 2. Znajdź element listy o id "nav_explore". 3. Dodaj pod nim kod: <li class='right'> <a href="link"><span>Twój tekst</span></a> </li> Cały fragment powinien wyglądać tak: <li id='nav_explore' class='right'> <a href='{parse url="app=core&module=search&do=viewNewContent&search_app=<if test="viewnewcontentapp:|:$this->registry->getCurrentApplication() != 'core' AND IPSLib::appIsSearchable( $this->registry->getCurrentApplication() )">{$this->registry->getCurrentApplication()}<else />forums</if>" base="public"}' accesskey='2' title='{$this->lang->words['view_new_posts']}'>{$this->lang->words['view_new_posts']}</a> </li> <li class='right'> <a href="link"><span>Twój tekst</span></a> </li> 2. Autorska modyfikacja (a przynajmniej na necie nie znalazłem). Za darmo nie dorwiesz. Wszystko zależy od gry i co chcesz konkretnie pobrać. 3. Link do forum. Używasz modyfikacji czy wrzuciłeś kod do szablonu "na sucho"?
Manager DawPi Opublikowano 14 Marca 2015 Manager Opublikowano 14 Marca 2015 Jeden temat = jedno pytanie. O czym ma być ten temat? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
SmauG Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 Jeden temat = jedno pytanie. O czym ma być ten temat? Przeprasza, nie doczytałem. Ogólne porady. A co do pytania 3 to wrzuciłem na sucho.
Gość Wolen Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Podaj link do forum, będzie mi łatwiej.
SmauG Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 Podaj link do forum, będzie mi łatwiej. Poszło na PW
Rozwiązanie Gość Wolen Opublikowano 14 Marca 2015 Rozwiązanie Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) <li id="nav_home"><a href="tutaj_jest_twój_link" title="tutaj_jest_twój_link" rel="home" target="_blank">Strona główna</a></li> zamień na <li id="nav_home" style="float: left;"><a href="tutaj_jest_twój_link" title="tutaj_jest_twój_link" rel="home" target="_blank">Strona główna</a></li> Tylko pozmieniaj sobie tutaj_jest_twój_link na link do Twojego forum . Edytowane 14 Marca 2015 przez WoleN
Rekomendowane odpowiedzi