Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Brak uprawnień do ogłoszeń w głownych kategoriach

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez dariuszd,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

kolejny, pewnie mało skomplikowany, problem.

Mam porobione kategorie, tzw kontenery na subfora wedlug IPB, w ktorych oczywiscie sa subfora. Kiedy umieszcze ogłoszenie w głownej kategorii, ono wisi przyklejone nad subforami, ale nie da sie do niego wejsc:

Nie masz uprawnień do tego!

Nie masz uprawnień do przeglądania tego ogłoszenia.

Jeżeli natomiast zaznacze, ze ogłoszenie ma sie wyswietlac w konkretnym subforum czy "na calym forum", to wtedy również wyswietla się w kategorii i wszystko jest ok.

Sprawdzalem uprawnienia, jest tylko uprawnienie "Wyświetlanie", zaznaczone dla wszystkich grup, mimo to w ogłoszenie nie mozna wejsc. Niestety brak mi pomyslu gdzie moglbym szukać rozwiazania problemu, ewentualnych uprawnien.

Czy w ogole da sie z tym cos zrobic ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Pierwsze co to zarzuć linkiem do forum oraz ss'em, o który element dokładnie się rozchodzi. Bo przynajmniej ja nie potrafię sobie wyobrazić co się kryje pod pojęciem 'kontener' i 'ogłoszenia'.

Opublikowano (edytowane)

Juz wrzucam zobrazowany problem.

1. Wycinek z PA, zobrazowanie tego, co nazywam kategorią i tego, co nazwałem subforami

2. Wycinek z forum, ta sama kategoria i widocznie w niej subfora + ogłoszenia.

Pierwsze z ogłoszen, "Oficjalna grupa....." jest ustawione do wyswietlania: Aktywuj fora: -- Wszystkie fora -- (Panel moderatora -> Ogłoszenia -> Edytuj ogłoszenie) i dziala dobrze, otwiera sie normalnie.

Drugie natomiast (Moduły XPOSED) ma w ustawieniach tylko ta jedna kategorie (Dział Developerów oraz Programistów), poniewaz ma sie wyswietlac tylko w tej konkretnej kategorii (Dział Developerów oraz Programistów) i przy probie wejscia wyskakuje "Brak uprawnień".

post-22731-0-55820500-1428145856_thumb.j

post-22731-0-26805400-1428145858_thumb.j

Edytowane przez dariuszd
Opublikowano

Dzieje się tak każdej grupie?

Wcześniej zdarzały się takie przypadki?

Jaka wersja forum?

Opublikowano

Tak, dzieje sie tak w kazdej grupie. W innej tez jest dodane przez moderatora ogłoszenie, rowniez tak samo - brak uprawnień.

Szczerze mowiac nie wiem, wczesniej nie zwrocilem na to uwagi. Dopiero teraz okazalo sie, ze te ogloszenia w glownych grupach nie działają.

Wersja 3.4.7.

Opublikowano

A próbowałeś nawiązać jakiś kontakt z supportem IPSu?

Opublikowano

Nie. Na te chwile zastanawiam sie, czy blad lezy po stronie jakiegos hooka czy moze ja cos nieudolnie robie w konfiguracji forum. Moze ktorys z uzytkownikow mial podobny problem, moze specjalisci wiedza co jest grane.. :)

Opublikowano

Czy jest to problem z hookiem możesz odpalić tryb bezpieczny, jeśli będzie działać to wina leży po stronie jakiejś modyfikacji.

Opublikowano

W trybie bezpiecznym tak samo.

Co dziwne, jak na localhoscie postawilem sobie drugie IPB do testow, to tam po dodaniu ogłoszenia w głownej kategorii nie wyswietla sie ono w ogole.

Zostanie chyba tylko wspomniany kontakt z supportem.

• Rozwiązanie
Opublikowano

ok, problem rozwiazany jak zwykle banalnie. Procz zaznaczenia kategorii glownej, trzeba takze w ustawieniach ogloszenia zaznaczyc choc jedno subforum, w moim przypadku jako kategoria glowna: Dział developerow oraz programistow oraz dwa subfora Dzial dla programistów oraz Dział dla developerów ;)

dziekuje za próbę i chęci pomoc,

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.