Skocz do zawartości

Zapętlenie przekierowań na stronie

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Na VPS mam zainstalowane forum na silniku IP Board. Wczoraj trochę zmieniałem ustawienia i widocznie coś poknociłem, bo gdy chcę wejść do ACP, wyskakuje mi taki błąd:

Zapętlenie przekierowań na stronie

Strona https://ourdecisions.eu/ścieżka_do_ACP/ generowała zbyt wiele przekierowań. Usunięcie ciasteczek tej witryny lub zezwolenie na ciasteczka spoza serwera może rozwiązać ten problem. Jeśli problem nie ustąpi, może to oznaczać problem z konfiguracją serwera, a nie z Twoim komputerem.
Do ustawień nie wejdę, więc nie wiem jak to mogę naprawić... reinstalacja serwera nie wchodzi w grę. Proszę o pomoc.
Edytowane przez cycek1354
Opublikowano

1. Przypomnij sobie co zmieniałeś i przez phpmyadmin ustaw wartość domyślną.

2. Zainwestuj w końcu w IPB i napisz do tych co stworzyli ten skrypt, oni na pewno wiedzą co i jak działa oraz dlaczego.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem inaczej trochę... wgrałem sobie defaultowe ustawienia do bazy danych, ale nie działa nadal... Nie mogę połączyć się z ACP. Restartowałem nginx, mysql i php5-fpm - nic.

Pisałem do hostingu i powiedzieli, że to może być wina htaccess, ale ja nie mam tego pliku w głównym katalogu strony (usr/share/nginx/www). Na koniec powiedzieli, że nie zajmują się pomocą dla nginx...

Opublikowano (edytowane)

Ale zauważyłem też inny problem... po wgraniu defaultowych ustawień do bazy danych - nie zatwierdzają się one... na przykład gdy zmieniam Remove the ACP link from the community na 0 to nadal nie mam linku do ACP u góry strony. Oczywiście edytuję tabelę "core_sys_conf_settings".

• Manager
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Oczywiście, że tak będzie, bo ustawienia są cache'owane. Zmień tę wartość i skorzystaj z upgradeFinish, by odświeżyć pamięć podręczną (również ustawień).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.