Skocz do zawartości

ipsHasNotifications - zastosowanie licznika

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DawPi,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć! Tworzę właśnie panel gracza pod serwer GTA SAMP i za cholerę nie mogę sobie poradzić ze stworzeniem licznika graczy online w ipsHasNotifications. Chciałbym, aby skrypt odczytywał ilość graczy online na serwerze z bazy danych, a następnie wyświetlał ich ilość, o tutaj:

7lHVYjy.jpg

Pomogą? :D

Edytowane przez cycek1354
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym, aby w miejscu "v0.7" wyświetlała się liczba graczy na serwerze. Czyli załóżmy, że na serwerze SAMP mamy obecnych 40 graczy - w ipsHasNotifications (czyli tym czerwonym prostokącie) wyświetla się "40". Chodzi mi o coś takiego, jak tutaj:

2TOLhfy.png

Dodam tylko, że chciałbym napisać skrypt, który sprawdza w bazie danych w tabeli "players" - kolumnę "logged" dla wszystkich wpisów w tabeli. Czyli jeśli gracze mają 100 założonych postaci i skrypt znajdzie w tabeli "players", kolumnie "logged" wartość "1" przy 40 postaciach - wyświetla to 40 w tym czerwonym prostokącie.

Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem :D

Edytowane przez cycek1354
Opublikowano

Zrozumiałem co chcesz osiągnąć, ale z czym konkretnie masz problem?

Opublikowano

Na przyszłość, opisuj dokładnie z czym masz problem, będzie łatwiej udzielić odpowiedzi. Np. w miejsce v0.7 zaznaczone na screenie chciałbym umieścić liczbę graczy, mam problem z (i tutaj wymieniasz z czym dokładnie masz problem) zapytaniem do bazy danych zliczającym liczbę online. Po prostu musisz precyzować o co Ci chodzi, bo nie wiadomo czy masz problem jak dostać się miejsca, w którym ustawia się v0.7, czy masz problem z zapytaniem do bazy danych lub czymkolwiek innym :P.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.