Skocz do zawartości

Malware na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu borykam się ze zbyt wysokim obciążeniem CPU na hostingu oraz błędami po wejściu na forum.

Czasami przy wejściu wyskakują błędy

PrzejdĹş pod ten link!

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /domains/gocs.pl/public_html/forum/index.php:7) in /domains/gocs.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 110

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /domains/gocs.pl/public_html/forum/index.php:7) in /domains/gocs.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /domains/gocs.pl/public_html/forum/index.php:7) in /domains/gocs.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 136

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /domains/gocs.pl/public_html/forum/index.php:7) in /domains/gocs.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 137

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /domains/gocs.pl/public_html/forum/index.php:7) in /domains/gocs.pl/public_html/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 141
Forum jest obecnie wyĹ?Ä?czone.
Wprowadzamy aktualizacje. Zapraszamy po 13:00

Strona z błędem odświeża się kilka razy po czym wczytuję stronę główną. 

Użytkownicy zgłaszali mi także, że ich antyvirus blokuje im nasze forum (avast, avg)

Po kliknięciu w jakieś wyszukiwanie na google przenosi na jakieś trony do hostingu plików zamiast do nas.

Pasuje mi to 

http://revisium.com/en/kbe/infected_ipb_and_vbulletin.html

Taki kod znalazłem na ftp i go wyrzuciłem, w bazie nic nie znalazłem.

Błędy o wejściu na forum nadal sporadycznei występują.

Spotkał się ktoś czymś takim? Bardzo proszę o pomoc od kilku dni nie mogę z tym sobie poradzić, a koder ze mnie żaden.

Opublikowano

Nie wgrywaliście jakiejś aplikacji/hooku przed zaczęciem dziania się tych dziwnych rzeczy? W System > Centrum Bezpieczeństwa (jakoś tak, nie mam teraz dostępu do ACP to dokładnie nie powiem) była opcja, służąca do skanowania plików, możesz ją uruchomić i sprawdzić co Ci zwróci.