Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Błąd po przeniesieniu forum

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez pawelekog1989,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Przeniosłem forum według poradnika DawPi i wszystko wygląda OK poza jedną rzeczą. Kiedy wchodzę w Aplikacje i Moduły > Rozszerzenia wyskakuje mi na górze taki błąd:

Warning: Illegal string offset 'hook_php_version_min' in /www/forum/admin/applications/core/modules_admin/applications/hooks.php on line 3360

Warning: Illegal string offset 'hook_php_version_max' in /www/forum/admin/applications/core/modules_admin/applications/hooks.php on line 3360

Warning: Illegal string offset 'required_applications' in /www/forum/admin/applications/core/modules_admin/applications/hooks.php on line 3374

Jakieś pomysły?

Wyłączyłem wszystkie hooki, które wcześniej instalowałem i nadal to samo. Przełączenie na Tryb Bezpieczny również nie pomogło. Forum było przenoszone z jednego serwera home.pl na drugi home.pl, nowy prywatny.

Edytowane przez pawelekog1989
Opublikowano

Masz problem z konfiguracją serwera:

hook_php_version_min
hook_php_version_max

a poza tym edytuj sobie te pliki za pomocą notepad++ i zobacz co masz w tych linijkach dokładnie.

Opublikowano

//-----------------------------------------

// Let's start checking requirements

//-----------------------------------------

/* PHP */

if( $reqsData['hook_php_version_min'] OR $reqsData['hook_php_version_max'] )

{

if( $reqsData['hook_php_version_min'] AND version_compare( PHP_VERSION, $reqsData['hook_php_version_min'], '<' ) == true )

{

$errors['php_min'] = sprintf( $this->lang->words['h_phpold'],$reqsData['hook_php_version_min'] );

}

if( $reqsData['hook_php_version_max'] AND version_compare( PHP_VERSION, $reqsData['hook_php_version_max'], '>' ) == true )

{

$errors['php_max'] = sprintf( $this->lang->words['h_phpnew'], $reqsData['hook_php_version_max'] );

}

}

/* Additional applications */

if ( is_array($reqsData['required_applications']) && count($reqsData['required_applications']) )

{

Opublikowano (edytowane)

Edytowałem już wcześniej ale nie rozgryzłem

//przepraszam za post pod postem ale jakoś nie mogę wyedytować poprzedniej odpowiedzi//

• Rozwiązanie
Opublikowano (edytowane)

przepraszam za kolejny dubel.

Rozwiązałem problem. Może komuś przyda się ta informacja. Usunąłem moduł który był podpisany jedynie znaczkiem "v"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.