Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam mały problem w ustawieniem czasu w Dzisiejsi top użytkownicy.

Data i czas na forum działają poprawnie, ale Dzisiejsi top użytkownicy korzysta z czasu na serwerze. Czyli teraz wszędzie na forum mam godzinę:

Aktualny czas: sie 24 2009 11:20

odczyt z serwera:

Monday 24th August 2009 02:20:00

Można jakoś ustawić poprawną godzinę dla Dzisiejsi top użytkownicy?

Opublikowano (edytowane)

Screen nic nie pomoże bo na nim nie wyświetla się żadna data i godzina. Widzę jednak po postach (Twój mod też W sumie dziś: XXX) zlicza mi posty wg. czasu serwera a nie ustawień w ACP. Załączony screen pokazuje, że napisano dzisiaj 66 postów, niestety to nie jest prawda, zapewniam.

post-506-1251117977,9909_thumb.jpg

Teraz tak przypatrzyłem się na czas serwera i też nie będzie wg. tego bo mam teraz:

Monday 24th August 2009 05:50:26 AM

Edytowane przez sp69
  • Manager
Opublikowano

No to masz 'problem' z moim tutorialem, a nie tym dodatkiem, który faktycznie nie wyświetla takiej informacji w standardzie. :)

Link:

Jak widać - zliczam posty z pętli wyświetlającej tych użytkowników. To musi działać i odnosi się do tych użytkowników tam wyświetlanych.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Nie bardzo rozumie dlaczego piszesz, że mam problem z tutorialem? Link który podałeś nie traktuje o moim problemie. Robiłem to wg. Twojego opisu, ale innego -

Screen załączyłem, postaram się w takim razie jeszcze raz opisać z czym mam problem.

Screen pokazuje, że użytkownik napisał dzisiaj 26 postów (pod jego zdjęciem). Nie jest to prawdą bo on dzisiaj nic jeszcze nie pisał. Pomińmy na razie Twoją modyfikację (tą do której podałem link powyżej).

Edytowane przez sp69
Opublikowano

Chyba wiem o co Ci chodzi.

W Top użytkownicy, wyświetla się np 20 userów i ich liczba postów, jednak ich liczba postów nie resetuje się każdego dnia.

Czyli np po 24:00 powinno nie być żadnych top użytkowników, bo jest nowy dzień i powinno naliczać na nowo.

Jednak liczba postów użytkowników w Top użytkownicy, spada jakby "powoli" po kilka postów wraz z biegiem czasu.

Jeśli to co piszę w ogóle jakoś pasuje do tego o czym Ty mówisz, to moim zdaniem jest to tak skonstruowane że to liczy 24 godziny do tyłu.

Czyli, ile ktoś napisał postów w ciągu ostatnich 24 godzin ( a nie w obecnym dniu )

Np. od 15:00 dnia 1 do 15:00 dnia 2 napisałem 60 postów i przestałem w ogóle pisać posty. O godzinie 16:00 dnia 2, top użytkownicy wyświetli ilość postów napisaną przeze mnie od 16:00 dnia 1, do 16:00 dnia 2 ( czyli 24h wstecz i odetnie te posty napisane pomiędzy 15:00 a 16:00 dnia 1 )

Możliwe że pokręciłem coś, ale jestem chory :)

261-minizoom.jpg

Opublikowano

Myślę że ten dodatek (ja go nie używam) który pokazuje "Liczbę postów dzisiaj napisanych" też działa na tej samej zasadzie.

261-minizoom.jpg

• Manager
Opublikowano

Uhm, racja, moja pomyłka ( dziś druga :) ).

Niedoskonałość tego sposobu wynika tylko i wyłącznie z oryginalnego kodu z tego hooka:

while( $r = $this->DB->fetch() )
		{
			$todays_posts += $r['tpost'];

A jako, że nie o to pytasz, to i to wynika z błędu (?) kodu z tego rozszerzenia.

Kod:

$time_low	  = $time_high - (60*60*24);

60 sekund razy 60 minut razy 24 daje nam dobę i z takiego czasu posty są zliczane.

• Lubię to 1

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.