Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W końcu po długi wątpliwościach, postanowiłem zaktualizować forum do wersji 3.0.2 ( z 3.0.1 )

Od razu za jednym razem zainstalowałem łatkę bezpieczeństwa do 3.0.2.

Obyło się bez katastrofy - jedyne co nie działa to Global Forum Message i Dodaj temat do Wykop.pl ( ale spoko, wyłączyłem je tymczasowo i poczekam na jakiś upgrade )

Mój problem polega na tym, ze w jednym skinie ( i tylko w tym jednym ) występuje błąd w wyświetlaniu Top użytkownicy, a mianowicie w jednej linii poziomej wyświetlają się tylko dwóch użytkowników.

Czyli tylko 2óch w linii i kolejnych dwóch w następnej itd. czyli rozwala się stylistyka forum, bo np 20 użytkowników jest wyświetlanych w 10 liniach co rozciąga cały blok.

Skin o którym mówię, to ten który jest użyty tutaj na forum ( ize-pl ) dlatego mam nadzieję ze Dawid coś będzie wiedział :)

Chociaż zauważyłem że Ty też wyłączyłeś ten hook...czyżbyś miał ten sam problem?

Próbowałem skopiować wszystko z skina działającego poprawnie z rubryki Strona główna -> TodaysTopPosters do tego ize-pl ale nic to nie dało, dalej źle wyświetla.

Nie rozumiem czemu tylko ten skin tak ma, inny niestandardowy, który mam zainstalowany działa poprawnie.

261-minizoom.jpg

• Manager
Opublikowano

Obyło się bez katastrofy - jedyne co nie działa to Global Forum Message i Dodaj temat do Wykop.pl ( ale spoko, wyłączyłem je tymczasowo i poczekam na jakiś upgrade )

Odinstaluj i zainstaluj je ponownie - pomoże.

Mój problem polega na tym, ze w jednym skinie ( i tylko w tym jednym ) występuje błąd w wyświetlaniu Top użytkownicy, a mianowicie w jednej linii poziomej wyświetlają się tylko dwóch użytkowników.

Czyli tylko 2óch w linii i kolejnych dwóch w następnej itd. czyli rozwala się stylistyka forum, bo np 20 użytkowników jest wyświetlanych w 10 liniach co rozciąga cały blok.

Hym, jak dla mnie to norma. :) Jak chcesz ich pokazać? 4 w linii? To dopiero rozwali forum. Wg mnie to 'rozciąganie' to zdrowy objaw.

Chociaż zauważyłem że Ty też wyłączyłeś ten hook...czyżbyś miał ten sam problem?

Usunąłem bo nie widzę w tym sensu, blok z top reputation chyba też usunę.

Nie rozumiem czemu tylko ten skin tak ma, inny niestandardowy, który mam zainstalowany działa poprawnie.

Tzn. jak poprawnie?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Skoro skopiowanie kodu bita ( które i tak są w obu identyczne ) nie pomaga to wg mnie problem jest w CSSie. I tutaj moja pomoc raczej się kończy, teraz Twoim zadaniem jest znalezienie przyczyny. Oczywiście mogę się mylić, ale jest to dobry punkt zaczepienia.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wchodzimy do ACP -> Wygląd -> Edycja Skina -> CSS -> ipb_styles.css

Odnajdujemy:

#top_posters li

I manipulując wartością "min-width", możemy ustalić jaki margines będzie zarysowywany wokół każdego obrazka użytkownika w Top użytkownicy.

Zmniejszając wartość, sprawimy, iż więcej użytkowników będzie wyświetlanych w jednej linii, zaś zwiększając margines, otrzymamy efekt odwrotny.

261-minizoom.jpg