Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że po konwersji z MyBB (przyp. przez SMF) do IPB3 znikły mi wszystkie ankiety. Jednakże wyraźnie widzę, że siedzą w odpowiedniej tabeli w SQL (polls).

Co może być nie tak?

Opublikowano

Chodzi o to, by TID w polls i w topics był taki sam? Zrobiłem przed założeniem wątku takie same numerki dla tych pól (tzn. zmieniłem dla ankiety w polls) i jest bez zmian.

• Manager
Opublikowano

Yy, ale chyba nie dla wszystkich zmieniałeś to ręcznie? Pytam ponieważ nie powinieneś tego robić.

Nie ma opcji przebudowywania samych ankiet, więc przypuszczam, że powinno to działać z automatu, no ale tak się nie dzieje.

Jak chcesz to podeślij na PW dane do ACP i phpmyadmina - spojrzę na to przy wolnej chwili.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Yy, ale chyba nie dla wszystkich zmieniałeś to ręcznie? Pytam ponieważ nie powinieneś tego robić.

Nie ma opcji przebudowywania samych ankiet, więc przypuszczam, że powinno to działać z automatu, no ale tak się nie dzieje.

Jak chcesz to podeślij na PW dane do ACP i phpmyadmina - spojrzę na to przy wolnej chwili.

Problem jest w tym, że PHP nie łapie zserializowanych danych z pola "choices" w tabeli polls, ponieważ po konwersji nie mają takiej samej długości.

Ta linia powoduje ukrycie opcji:

if( !is_array($poll_answers) OR !count($poll_answers) )

Ja po prostu ręcznie przebudowałem tabelę na podstawie danych na ISO-8859-2.

Edytowane przez Jedrek