Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Brak polskich znaków przy wysyłaniu wiadomosci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj,

Zapewne plik ma kodowanie inne niż samo forum. W Notepad++ automatycznie daję ASCII, a powinieneś dać na UTF-8 lub skonwertować do tego formatu. To wina plików językowych.

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

W widoku panelu wysyłania naciśnij CTRL+R do załadowania nowego pliku .js. Jak nie pomoże to napisz coś więcej o kodowaniu jakie masz na forum, bo być może problem leży właśnie w 'spolszczeniu'.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

tak wiem ale jaki plik dokładnie za to odpowiada ;)

lokalizacja języka pl_PL.ISO-8859-2.

Document Character Set -iso-8859-2

wszystko pozostałe działa normalnie oprócz tych komunikatów ;)

Edytowane przez meler
  • Manager
Opublikowano

To ten plik, co Ci podawałem w jednym z Twoich poprzednich tematów zmień mu kodowanie, ale chyba wtedy zburzysz inne miejsca, więc otwórz go i sprawdź jak wyglądają polskie znaki - jak są 'dziwne', to je przepraw na polskie i sprawdź wtedy.

Wszystko wynika z tego, że nie masz na forum wersji UTF-8 tylko pewnie iso dwójkę.

---

Opublikowano

Witaj,

Ja tak mam w UTF-8 po nadpisaniu pliku poprzez modyfikację.

PS. Muszę jednak powoli przechodzić na nowe IP.Board z moimi modyfikacjami, bo zaczyna mnie powoli nudzić obecne FG :-)

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.