Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodałem import RSS z pewnego źródła, pokazało co i w jakiej ilość jest dostępne ale nie wyświetla jej w kategorii. Mam czekać czy to już problem do rozwiązania ??

• Manager
Opublikowano

Pytanie czy są jakieś informacje na kanale. To raz. Dwa - czy wybrałeś dobre forum do składowania tam wiadomości z kanału. Trzy - czy zaktualizowałeś kanał - opcja w menu zarządzania kanałami by 'odświeżyć' pobierane informacje.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Pytanie czy są jakieś informacje na kanale. To raz. Dwa - czy wybrałeś dobre forum do składowania tam wiadomości z kanału. Trzy - czy zaktualizowałeś kanał - opcja w menu zarządzania kanałami by 'odświeżyć' pobierane informacje.

3 x TAK

• Manager
Opublikowano

Podaj mi ten kanał i poczekaj do jutra. Jak w tym czasie pojawią się nowe treści w kanale, a nie pojawią się na forum to będziemy myśleć.

Oczywiście Twoje forum jest odwiedzane? Pytam, bo widzę u Ciebie:

1 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

Taski same się nie uruchomią. Również te od RSSów. Masz możliwość uruchamiania zadań CRON na serwerze?

---

Opublikowano

Podaj mi ten kanał i poczekaj do jutra. Jak w tym czasie pojawią się nowe treści w kanale, a nie pojawią się na forum to będziemy myśleć.

Taski same się nie uruchomią. Również te od RSSów. Masz możliwość uruchamiania zadań CRON na serwerze?

Jakie to ma znaczenie czy moje forum jest odwiedzane?

http://www.trochetechniki.pl/categories/rss/id/16

Co do CRONa może i mam możliwość ale ja się na tym nie znam.

• Manager
Opublikowano

Przecież znaczenie odwiedzania forum już wyjaśniłem - nie rozumiesz czegoś? Czego? Postaram się wyjaśnić jeszcze raz.

To jak nie wiesz czy masz CRONa to ja też tego nie wiem.

---

Opublikowano

Przecież znaczenie odwiedzania forum już wyjaśniłem - nie rozumiesz czegoś? Czego? Postaram się wyjaśnić jeszcze raz.

To jak nie wiesz czy masz CRONa to ja też tego nie wiem.

Nie widzę gdzie wyjaśniasz znaczenie odwiedzin na forum.

• Manager
Opublikowano

Nie widzę gdzie wyjaśniasz znaczenie odwiedzin na forum.

Może trochę nie jednoznacznie, ale jednak. ;)

---

Opublikowano

Nie mam się czym chwalić niestety ale zapewniam że marne bo marne ale odwiedziny są ;)

Problem nadal pozostaje. W momencie kiedy klikam na aktualizacje odnośnika pokazuje się raport, wykaz tematów, itd.

Coś jest nie tak :bounce:

• Manager
Opublikowano

Taski się nie uruchamiają od każdej akcji, ale okresowo. Niestety nic nie zawalczysz z tym, chyba, że:

• chcesz uruchamiać taski ręcznie,
  • dodasz je do CRONa (warto zapytać admina serwera czy można).

---

Opublikowano

Patrzyłem w CPanel, mam to dostępne:

Cron jobs allow you to automate certain commands or scripts on your site. You can set a command or script to run at a specific time every day, week, etc. For example, you could set a cron job to delete temporary files every week so that your disk space is not being used up by those files.

Warning: You need to have a good knowledge of Linux commands before you can use cron jobs effectively. Check your script with your hosting administrator before adding a cron job.

Co tam mam czynić ?

• Manager
Opublikowano

Ferago: nie znam się na panelu 'cronowym' - taki opis znajdziesz w dokumentacji cPanelu lub możesz takie informacje uzyskać od administratora serwera.

URL jaki powinieneś podać w trakcie tworzenia nowego zadania CRON znajdziesz tutaj:

post-1-1251538961,8901_thumb.png

---