Skocz do zawartości

Wersje językowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Zamierzam uruchomić kilka wersji językowych mojej strony.

I chciałbym, aby użytkownicy mieli dostęp do różnych wersji językowych forum. Oczywiście nie chodzi o samą nawigację, ale też treści.

Myślałem coś o forach i subforach, i grupach użytkowników (pierwsza grupa byłaby językowa z dostępem do wybranego forum, druga ta standardowa - admin, gość, member itd). Niestety sam nie jestem w stanie tego przeskoczyć.

Może ktoś wie, jak to ruszyć?

Pozdrawiam,

Jacek

• Manager
Opublikowano

Hej,

piszesz o wersjach językowych treści na forum. To też piszę Ci, że jak IP.Board długi i szeroki tak takiego rozwiązania odnośnie treści nikt jeszcze nie wprowadzał.

Oczywiście można tworzyć oddzielne fora dla poszczególnych języków, ale już kompilowanie treści w widoku tematu nie jest możliwe. (Nie jest możliwe bez jakiejś modyfikacji, którą nikt ani do wersji 2.x ani do 3.x nie zrobił).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki DawPi za szybką odpowiedź.

Chodzi o to, że właśnie prawdopodobnie chodzi o subfora językowe. Pytanie brzmi, jak ustawić prawa dostępu.

Czy można dodać grupy użytkowników wg języków, np. PL, EN, DE i przypisać je do poszczególnych subforów?

Może do tego można wykorzystać pierwszą i drugą grupę użytkowników?

Ja nie chcę tłumaczyć postów. System portalu wyśle info na forum o jego przypisaniu do danej grupy językowej i na stronie ma się wyświetlić tylko to subforum.

Hej,

piszesz o wersjach językowych treści na forum. To też piszę Ci, że jak IP.Board długi i szeroki tak takiego rozwiązania odnośnie treści nikt jeszcze nie wprowadzał.

Oczywiście można tworzyć oddzielne fora dla poszczególnych języków, ale już kompilowanie treści w widoku tematu nie jest możliwe. (Nie jest możliwe bez jakiejś modyfikacji, którą nikt ani do wersji 2.x ani do 3.x nie zrobił).

Edytowane przez jack13aa
  • Manager
Opublikowano

Chodzi o to, że właśnie prawdopodobnie chodzi o subfora językowe.

Czyli nazwy for zmieniające się po wybraniu określonego języka - nie jest to możliwe. By takie coś zrobić należy dodać kilka for w różnych językach. Tylko zgaduję, że to o to chodzi - powinieneś to jakoś inaczej wyjaśnić, by można było jednoznacznie na Twoje pytania odpowiedzieć.

Pytanie brzmi, jak ustawić prawa dostępu.

Pytanie brzmi jakie prawa dostępu? Wg czego? Normalnie prawa dostępu tworzysz na zasadzie przypisanych masek do grup, a owe maski tworzysz/edytujesz tutaj:

ACP > Użytkownicy > Member Groups >> Manage User Permissions

Czy można dodać grupy użytkowników wg języków, np. PL, EN, DE i przypisać je do poszczególnych subforów?

I tak i nie. Nie wiem, co rozumiesz pod pojęciem dodawania grup wg języków. Natomiast przypisać grupy do poszczególnych subforów już można wykonać - edytujesz właśnie wyżej wspomniane maski dostępu.

Ja nie chcę tłumaczyć postów. System portalu wyśle info na forum o jego przypisaniu do danej grupy językowej i na stronie ma się wyświetlić tylko to subforum.

Rozumiem. Na chwilę obecną prawa dostępu są tworzone dla grup, a nie dla wybranego języka, więc odpowiedź na to jest negatywna - nie można czegoś takiego wykonać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.