Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie ustawienia dat w panelu admina:

Native Server Time Zone - (GMT + 1:00) Warszawa, Bruksela, Kopenhaga, Madryt, Paryż

Server Time Adjustment (in minutes) - 0

DST Auto Detection - Tak

Tak samo mam ustawione w swoim profilu. I teraz:

gdy jestem zalogowany na swoje konto to godzina jest prawidłowa

gdy wyloguję się i jestem jako gość to mam godzinę przesuniętą o 1 godzinę do tyłu (czyli np. o 12:34 mam 11:34)

Gdy zmienię np. Server Time Adjustment (in minutes) to ustawia się dobra godzina dla gości ale już zła dla kont zarejestrowanych. Gdy przestawiam DST Auto Detection to nie ma efektu.

DawPi - jak masz to ustawione na tym forum? Bo widzę, że tu takiego problemu nie ma.

• Manager
Opublikowano

MariuszT: priorytetem jest ustawić dobrą godzinę dla gości. Użytkownicy mogą i powinni w razie błędnej godziny zmienić ją sobie w panelu kontrolnym, goście nie mają takiej szansy, więc to pod nich (gości) należy dostosować godzinę.

Zrób tak i będzie OK.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

No cóż, miałem cichą nadzieję, że te problemy odejdą w zapomnienie w IPB 3.x :bounce:

Gdyby ktoś miał podobny problem, przedstawiam swoje aktualne ustawienia, które w tej chwili rozwiązują problem:

Native Server Time Zone - (GMT + 1:00) Warszawa, Bruksela, Kopenhaga, Madryt, Paryż

Server Time Adjustment (in minutes) - 60

DST Auto Detection - Tak

W panelu użytkownika mam taką samą strefę czasową jak powyżej, wyłączoną automatyczną korekcję czasu letniego i wyłączony czas letni.

Boję się jedynie, że po zmianie czasu z letniego na zimowy i odwrotnie będę musiał sam coś przestawiać w panelu admina (oby tylko Server Time Adjustment (in minutes)). Chociaż niby jest ustawione DST Auto Detection na Tak ale już nic mnie nie zdziwi... ;)

Edytowane przez MariuszT
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.