Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od razu na wstępie zaznaczam, że jestem zupełnym laikiem w temacie programowania i obsługi www czy baz danych.

Jakiś czas temu założyłem z kolegami małe nie generujące dochodów (raczej wręcz przeciwnie) forum fanklub.

W pewnym momencie zauważyłem, że w ACP nie mogę usuwać kont użytkowników, na przykład spamerów.

Po kliknięciu na czerwoną ikonkę "usuń" pojawiało się szybko znikające okno z kominikatem o błędzie w którejś tabeli bazy danych.

Nie mogłem również z powodu błędu SQL zrobić backupu strony z panela admina na hostingu.

Zwróciłem się o pomoc do administratorów hostingu. Dostałem login do kolejnego magicznego panelu gdzie przykazano mi bym sobie skopiował dobrą tabelę z ostatniego backupu gdy baza była OK.

Nie wiedziałem nawet gdzie zacząć...

Zwróciłem się do pomoc do admina hostingu i zgodził się to naprawić za 100zł.

No i teraz błąd nie wyskakuje, mogę robić backupy, ale wciąż nie mogę usuwać kont użytkowników. Co więcej forum pokazywało gdzie jest błąd gdy uruchamiałem test bazy mySQL, teraz pokazuje że wszystko jest OK.

Zupełnie jakby wykasowano błąd w komputerze samochodu a pozostawiono usterkę.

Proszę popchnijcie mnie w odpowiednim kierunku. Sam tego nie naprawię. Myślałem nad zakupem nowej licencji i update, może to automatycznie uporządkowałoby usterki?

A może lepiej dać te pieniądze komuś innemu by pogrzebał?

Dzięki

• Manager
Opublikowano

Daj jakieś logi, cokolwiek. Logi są w folderze cache/ w plikach z rozszerzeniem .cgi. Najlepiej usuń wszystkie, spróbuj usunąć, log się powinien zapisać - i taki nowy plik otwórz i podaj tutaj kod błędu - cały.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.